• Locuitorii din Belgorod și-au părăsit locuințele din cauza luptelor din zonă.
  • Moscova susține că i-a învins acum pe cei responsabili.
  • Kievul neagă că a fost implicat.

Locuitorii din regiunea rusă Belgorod, care și-au părăsit locuințele din cauza luptelor din zonă, au fost îndemnați să nu se întoarcă încă. Oficialii ruși spun că un grup înarmat de „sabotaj” a traversat din Ucraina și a atacat luni districtul Grayvoronsky de la graniță. Moscova susține că i-a învins acum pe cei responsabili. Kievul neagă însă că a fost implicat și a declarat că în spatele incursiunii se află cetățeni ruși din două grupuri paramilitare, scrie BBC.

Nu au fost raportate decese în lupte, dar se crede că mai multe persoane au fost rănite. Printre aceștia se numără și doi civili printre cei care au fost evacuați, a declarat marți guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov. Rusia a lansat o anchetă privind terorismul în această chestiune.

Declarația Ministerului Apărării

Ulterior, Ministerul Apărării a publicat o declarație pe Telegraph în care a afirmat că „formațiunile naționaliste” au fost „blocate și înfrânte” de forțele ruse și că peste 70 de „teroriști ucraineni” au fost uciși. Restul ar fi fost alungați înapoi în Ucraina, a precizat ministerul. Gladkov a adăugat că apărarea aeriană a doborât drone peste noapte, avariind clădiri.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
WHATSAPP INTRODUCE NOI FUNCȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA

BBC a verificat că o clădire folosită de principala agenție de securitate a Rusiei, FSB, a fost printre cele lovite. Nu este clar ce a cauzat pagubele. Gladkov a declarat că oamenii din mai multe sate au fost evacuați și i-a avertizat pe cei care au fugit din casele lor să nu se întoarcă încă, în timp ce forțele rusești au efectuat ceea ce el a descris ca fiind o operațiune de „mopping-up”.

Citește și: