• Pentagonul anunță că a semnat un contract cu Starlink, de la SpaceX pentru a furniza aceste servicii prin satelit Ucrainei.
  • „Continuăm să lucrăm cu o serie de parteneri pentru a ne asigura că Ucraina are capabilitățile prin satelit și comunicații de care are nevoie ” , scrie Pentagonul.
  • Armata ucraineană folosește mii de dispozitive Starlink pentru a comunica pe teren. 

Pentagonul anunță că a semnat un contract cu Starlink, de la SpaceX, serviciul de comunicații prin satelit lansat de miliardarul Elon Musk, pentru a furniza aceste servicii prin satelit Ucrainei, scrie Le Monde.

„Continuăm să lucrăm cu o serie de parteneri pentru a ne asigura că Ucraina are capabilitățile prin satelit și comunicații de care are nevoie ” , scrie Pentagonul.

Armata ucraineană folosește mii de dispozitive Starlink pentru a comunica pe teren. Unele dintre aceste dispozitive au fost furnizate gratuit de compania lui Elon Musk.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În februarie, compania a declarat că limitează utilizarea de către Kiev a dispozitivelor de internet Starlink, care îi permit să-și controleze dronele.

Gwynne Shotwell, președinte și director general adjunct al SpaceX, a declarat că Starlink „nu a fost niciodată destinat să fie folosit ca armă” .

Mykhaïlo Podoliak, consilier al președintelui ucrainean, a spus că SpaceX ar trebui să aleagă între Ucraina și Rusia.

Citește și

Pink a postat o fotografie nud pe Instagram. Reacțiile fanilor

FOTO. FC Sevilla este câștigătoarea trofeului Europa League

Un medicament care „ajută la pierderea în greutate” a devenit viral pe TikTok. Specialiștii sunt reticenți cu privire la eficiența pastilei