• Mobilizarea parțială a fost anunțată după o serie de eșecuri militare.
  • Mobilizarea Rusiei are ca scop susținerea forțelor Moscovei în Ucraina.
  • Șoigu a spus că persoanele mobilizate pot fi trimise în zonele de luptă doar după antrenament și coordonare în luptă.

Peste 200.000 de persoane au fost înrolate în armata rusă de când președintele Vladimir Putin a anunțat o campanie de mobilizare la 21 septembrie, a declarat marți ministrul apărării de la Moscova, Serghei Șoigu.

Începând de astăzi, mai mult de 200.000 de persoane au intrat în armată, a declarat Șoigu în timpul unei întâlniri televizate. Mobilizarea Rusiei are ca scop susținerea forțelor Moscovei în Ucraina. Ea a fost anunțată după o serie de eșecuri militare.

Kremlinul a calificat mobilizarea drept parțială și a declarat că își propune să recruteze 300.000 de oameni. Șoigu a declarat că cei mobilizați sunt antrenați în 80 de terenuri de antrenament și șase centre de pregătire.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Mobilizarea Kremlinului a dus la unele proteste și la un exod al bărbaților de vârstă militară – cu zeci de mii de oameni care au fugit de recrutare, în principal către vecinii ex-sovietici. Kazahstanul a declarat marți că mai mult de 200.000 de ruși au trecut în el în două săptămâni.

Putin a intervenit săptămâna trecută pentru a calma temerile și a îndemnat autoritățile să corecteze toate greșelile” cu privire la mobilizare. Marți, Șoigu a cerut comandanților militari și ai marinei să ajute la adaptarea rapidă a recruților la luptă.

El le-a cerut să efectueze antrenamente suplimentare cu (cei mobilizați) sub îndrumarea ofițerilor cu experiență de luptă. El a spus că persoanele mobilizate pot fi trimise în zonele de luptă doar după antrenament și coordonare în luptă.

De asemenea, ministrul rus al apărării a cerut centrelor de recrutare a armatei să nu refuze voluntari dacă nu există motive serioase.