Peste 200.000 de persoane au fost mobilizate în armata rusă în două săptămâni

Peste 200.000 de persoane au fost înrolate în armata rusă de când președintele Vladimir Putin a anunțat o campanie de mobilizare la 21 septembrie, a declarat marți ministrul apărării de la Moscova, Serghei Șoigu.

Începând de astăzi, mai mult de 200.000 de persoane au intrat în armată, a declarat Șoigu în timpul unei întâlniri televizate. Mobilizarea Rusiei are ca scop susținerea forțelor Moscovei în Ucraina. Ea a fost anunțată după o serie de eșecuri militare.

Kremlinul a calificat mobilizarea drept parțială și a declarat că își propune să recruteze 300.000 de oameni. Șoigu a declarat că cei mobilizați sunt antrenați în 80 de terenuri de antrenament și șase centre de pregătire.

Mobilizarea Kremlinului a dus la unele proteste și la un exod al bărbaților de vârstă militară – cu zeci de mii de oameni care au fugit de recrutare, în principal către vecinii ex-sovietici. Kazahstanul a declarat marți că mai mult de 200.000 de ruși au trecut în el în două săptămâni.

Putin a intervenit săptămâna trecută pentru a calma temerile și a îndemnat autoritățile să corecteze toate greșelile” cu privire la mobilizare. Marți, Șoigu a cerut comandanților militari și ai marinei să ajute la adaptarea rapidă a recruților la luptă.

El le-a cerut să efectueze antrenamente suplimentare cu (cei mobilizați) sub îndrumarea ofițerilor cu experiență de luptă. El a spus că persoanele mobilizate pot fi trimise în zonele de luptă doar după antrenament și coordonare în luptă.

De asemenea, ministrul rus al apărării a cerut centrelor de recrutare a armatei să nu refuze voluntari dacă nu există motive serioase.

Exit mobile version