• Pierderile sunt atât de mari încât există rapoarte conform cărora Rusia ar putea fi nevoită să trimită bombardierele sale învechite Su-24M.
  • Un factor ar putea fi faptul că cei mai buni” nu au avut exact performanțele așteptate în luptă.
  • China a cumpărat aproximativ două duzini de Su-35 de la Moscova în urmă cu mai puțin de un deceniu.

Rostec, conglomeratul de stat din Rusia de hardware militar, a prezentat de mult timp capacitățile Sukhoi Su-35, iar Kremlinul a descris avionul ca fiind unul dintre cele mai bune avioane de luptă ale sale. O astfel de susținere este obișnuită pentru o țară pe timp de război, dar acum Moscova va trebui să explice cum de a pierdut două escadrile întregi – aproximativ 24 de avioane în total – în recentele lupte din Ucraina.

Avionul Su-35 a demonstrat, de asemenea, un nivel scăzut de supraviețuire. În timpul agresiunii la scară largă, ocupanții au pierdut două escadrile de astfel de avioane, adică aproximativ 24 de avioane, a declarat Oleksii Hromov, adjunctul șefului departamentului operațional principal al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, într-un briefing pentru public săptămâna trecută.

Pierderile sunt atât de mari încât există rapoarte conform cărora Rusia ar putea fi nevoită să trimită bombardierele sale învechite Su-24M pentru a-și înlocui pierderile de avioane. Dacă cei mai buni nu pot face treaba, nu putem decât să ne plângem de milă pentru rușii care pilotează aceste avioane învechite.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Un factor ar putea fi faptul că cei mai buni” nu au avut exact performanțele așteptate în luptă, mai ales că Rusia nu a reușit să obțină superioritatea aeriană, chiar dacă Ucraina continuă să se bazeze pe MiG-29, mult mai vechi.

În plus, s-a mai observat că au existat probleme de fiabilitate care continuă să afecteze avioanele de generația a patra plus plus – și nu doar cele aflate în serviciul rusesc. China a cumpărat aproximativ două duzini de Su-35 de la Moscova în urmă cu mai puțin de un deceniu, dar, aparent, doar nouă dintre acestea mai sunt încă operaționale.

Chiar dacă este posibil ca Rusia să fie nevoită să apeleze la Su-24M învechite, s-a auzit că Rusia ar fi dispusă să ofere Iranului Su-35 pentru dronele sale Shaheds.