• Trezoreria SUA a anunțat, miercuri, că Australia, Canada, Comisia Europeană, Germania, Italia, Franța, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii au convenit asupra unei cooperări sporite pentru a viza bunurile rusești.
  • Secretarul Trezoreriei, Janet L. Yellen, a spus că sancțiunile, restricțiile comerciale și alte măsuri luate de SUA au impus deja costuri semnificative Rusiei.

Statele Unite ale Americii creează o forță armată organizată pentru o operațiune specială de căutare a bunurilor oligarhilor ruși și ale complicilor acestora. Grupul va strânge informații pentru acțiuni specifice, inclusiv sancțiuni, înghețare a activelor, confiscarea bunurilor penale și urmărirea penală.

Trezoreria SUA a anunțat, miercuri, că Australia, Canada, Comisia Europeană, Germania, Italia, Franța, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii au convenit asupra unei cooperări sporite pentru a viza bunurile rusești.

„Grupul operativ, format din Ministerul de Finanțe și Ministerul Justiției sau Ministerul de Interne din fiecare jurisdicție membră, s-a angajat să își folosească autoritățile respective, în colaborare cu alte ministere corespunzătoare, pentru a colecta și a face schimb de informații în vederea luării de măsuri concrete, inclusiv sancțiuni, înghețarea activelor și confiscarea activelor civile și penale, precum și urmărirea penală”, se arată într-un comunicat emis miercuri de Trezoreria SUA.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META

Potrivit aceleiași surse, în „ultimele trei săptămâni, informațiile furnizate partenerilor străini de către autoritățile de aplicare a legii din SUA au contribuit la reținerea mai multor nave controlate de persoane și entități sancționate. Se estimează că, împreună, aceste nave valorează sute de milioane de dolari” .

Procurorul general Garland a declarat că SUA lucrează deja cu statele numite pentru a îngheța și confisca proprietățile care aparțin oligarhilor ruși din întreaga lume.

Vom continua să lucrăm împreună pentru a lua toate măsurile adecvate împotriva celor ale căror acte criminale permit guvernului rus să își continue războiul nedrept împotriva Ucrainei”, a declarat procurorul general Garland.

Secretarul Trezoreriei, Janet L. Yellen, a spus că sancțiunile, restricțiile comerciale și alte măsuri luate de SUA au impus deja costuri semnificative Rusiei, conducerii sale și celor care au permis invazia neprovocată a lui Putin în Ucraina.

Prima întâlnire a grupului de lucru al Statelor Unite și al aliaților săi pentru implementarea sancțiunilor împotriva „oligarhilor și elitelor” ruși a avut loc miercuri.