• Serviciile de informații americane știau în detaliu despre planurile de rebeliune ale lui Prigojin, scrie CNN.
  • Americanii au împărtășit această informație doar conducerii de vârf a Marii Britanii și nu au spus nimic nici restului aliaților NATO, nici Ucrainei, potrivit unor surse anonime ale CNN.
  • Ceea ce informațiile americane nu știau era când va începe revolta.

Surse ale companiei americane de televiziune CNN susțin că serviciile de informații americane cunoșteau multe detalii despre planurile de rebeliune ale lui Evgheni Prigojin și PMC Wagner, dar nu au împărtășit aceste informații cu aproape niciunul dintre aliați pentru a nu-și trăda agenții.

Potrivit unor surse anonime ale companiei de televiziune, americanii au împărtășit această informație doar conducerii de vârf a Marii Britanii și nu au spus nimic nici restului aliaților NATO, nici Ucrainei.

Și chiar și în Statele Unite, doar cei mai înalți oficiali ai administrației erau familiarizați cu aceste informații, mai precizează CNN.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Serviciile secrete americane știau de planul lui Prigojin

Cu Ucraina, americanii nu au împărtășit informații înainte de începerea rebeliunii, în primul rând de teamă că aceste conversații ar putea fi interceptate de ruși.

Ceea ce informațiile americane nu știau era când va începe revolta.

„Dar el pare să fi decis să-și continue planul după anunțul din 10 iunie de către Ministerul rus al Apărării că toate companiile militare private, inclusiv Wagner, vor fi obligate să semneze contracte cu armata și, în esență, vor fi preluate de către Ministerul Apărării” , spun surse CNN.

După începerea rebeliunii, președintele Joe Biden, potrivit acestor interlocutori ai CNN, a sunat aliații și le-a spus tuturor că serviciile de informații americane știau despre performanța iminentă a PMC Wagner.

În plus, potrivit CNN, americanii i-au avertizat sâmbătă pe ucraineni să nu încerce să profite de situație și să lovească pe teritoriul rusesc, în timp ce le-au cerut aliaților să se abțină de la declarații – toate acestea pentru a nu-i oferi lui Putin un motiv susțin că Occidentul a fost implicat în încercarea de rebeliune.

Citește și

Lukașenko pregătește armata pentru luptă: „Amenințarea unui nou conflict global nu a fost niciodată atât de aproape ca astăzi”

Averea găsită în biroul lui Evgheni Prigojin. Ce sumă de bani a fost descoperită la Sankt Petersburg

A murit cel mai în vârstă laureat al Premiului Nobel. John Goodenough a fost un pionier în dezvoltarea bateriilor litiu-ion