• Conform mai multor surse oficiale, președintele ucrainean Volodimir Zelenski este așteptat în vizită în România pe 10 octombrie.
  • Președintele Iohannis i-a promis joi lui Zelenski că România va crește tranzitul de cereale ucrainene.
  • Florin Jipa: „Vizitele lui Zelenski nu sunt niciodată anunțate înainte și nici țările pe care le vizitează nu fac anunțuri înaintea ”

Conform mai multor surse oficiale, președintele ucrainean Volodimir Zelenski este așteptat în vizită în România pe 10 octombrie pentru a discuta cu președintele Iohannis și premierul Ciolacu despre exporturile ucrainene prin porturile românești, dar și situația de securitate de la graniță.

„Vizitele lui Zelenski nu sunt niciodată anunțate înainte și nici țările pe care le vizitează nu fac anunțuri înaintea vizitei. Trebuie să vedem dacă această vizită va rămâne în picioare, dacă se va anula sau se va modifica data, ținând cont a apărut o problemă de securitate” a spus Florin Jipa, editor șef al Monitorului Apărării și Securității.

Președintele Iohannis i-a promis joi lui Zelenski că România va crește tranzitul de cereale ucrainene. Premierul Ciolacu a declarat că România ar putea dubla tranzitul de cereale ucrainene la 4 milioane tone lunar.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?
E GENUL MEU
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL

„Nu se știe nici dacă va veni la București sau în altă parte, la Galați sau Constanța, pe unde trec cele mai multe din cerealele ucrainene. Joi președintele Iohannis s-a întâlnit la Granada cu Zelenski, în cadrul forumului comunității politice europene, și la final chiar a spus că țara noastră face eforturi să crească  tranzitul de cereale ucrainene de la două milioane tone pe lună la patru milioane”, a mai spus Florin Jipa.

Citește și: