• Guvernul lituanian a alocat 400.000 de euro pentru furnizarea de detectoare de metale în școlile ucrainene și pentru reabilitarea soldaților din armata ucraineană.
  • Această măsură vine după o perioadă de blocaj al ajutorului, ajutorul începând acum să sosească din Europa și nu numai.
  • Măsura se înscrie într-o tendință mai largă de sprijin internațional pentru Ucraina, liderul majorității din Senatul SUA, Chuck Schumer, anunțând un consens între Casa Albă și liderii Congresului pentru a aproba ajutorul atât pentru Israel, cât și pentru Ucraina.

Guvernul lituanian va aloca 400.000 de euro pentru furnizarea de detectoare de metale în şcolile ucrainene şi pentru reabilitarea soldaţilor care aparţin de forţele armate de la Kiev.

Ministerul de Interne ucrainean a anunţat asta aseară, citat de presa locală.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Începe să vină ajutor pentru Ucraina şi de peste Ocean, după o perioadă de blocaj.

Liderul majorităţii din Senatul SUA, Chuck Schumer, a declarat duminică că s-a ajuns la „un consens” între Casa Albă şi liderii Congresului pentru a aproba trimiterea de ajutoare atât Israelului, cât şi Ucrainei, după un apel telefonic cu preşedintele Joe Biden.

Preşedintele american, Joe Biden, a avut o întâlnire virtuală cu liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, cel al minorităţii republicane, Mitch McConnell, preşedintele Camerei – Mike Johnson şi liderul minorităţii din Camera – Hakeem Jeffries „pentru discutaţi despre atacul atac fără precedent asupra Iranului împotriva Israelului”.

În timpul apelului, Biden a vorbit despre „necesitatea urgentă, astfel încât Camera să adopte cât mai curând posibil” proiectul de lege privind securitatea naţională, care include un nou ajutor pentru Ucraina, Israel şi Gaza.

Citește și