• Belarus, un aliat apropiat al Rusiei, a declarat că armata sa a început miercuri exerciții la scară largă pentru a-și testa pregătirea de luptă și că acestea nu reprezintă o amenințare pentru vecinii săi.
  • Rusia a lansat invazia după ce a desfășurat exerciții comune cu Belarus, care i-au permis să deplaseze mai multe forțe mai aproape de granița cu Ucraina.
  • Zonele din Ucraina adiacente Belarusului au fost atacate de Rusia în etapa inițială a invaziei, dar atacurile rusești se concentrează acum asupra regiunilor din estul și sud-estul Ucrainei.

Kievul va fi pregătit dacă forțele armate ale Belarusului se vor alătura efortului de război al Rusiei în Ucraina, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Serviciului ucrainean de frontieră de stat.

Belarus, un aliat apropiat al Rusiei, a declarat că armata sa a început miercuri exerciții la scară largă pentru a-și testa pregătirea de luptă și că acestea nu reprezintă o amenințare pentru vecinii săi, potrivit Reuters.

Nu excludem posibilitatea ca Federația Rusă să folosească la un moment dat teritoriul Belarusului, forțele armate ale Republicii Belarus, împotriva Ucrainei”, a declarat Andriy Demchenko, purtător de cuvânt al Serviciului de Stat al Frontierei din Ucraina.

Recomandări

FEMEILE DIN UCRAINA LUCREAZĂ ÎN MINE
CE FACEM CU ALIMENTELE ULTRA-PROCESATE
DNA ANCHETEAZĂ FOȘTII SEFI SRI
MAREA BRITANIE CHEAMĂ IRLANDA ÎN NATO
VLAD PASCU, ADUS PENTRU PRIMA OARĂ ÎN INSTANȚĂ
UNDE MERGI ÎN VACANȚĂ

Prin urmare, suntem pregătiți”, a spus el, adăugând că granița cu Belarus a fost întărită de când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie.

Rusia a lansat invazia după ce a desfășurat exerciții comune cu Belarus, care i-au permis să deplaseze mai multe forțe mai aproape de granița cu Ucraina.

Zonele din Ucraina adiacente Belarusului au fost atacate de Rusia în etapa inițială a invaziei, dar atacurile rusești se concentrează acum asupra regiunilor din estul și sud-estul Ucrainei.

Demchenko a declarat că Ucraina și-a întărit, de asemenea, granița cu regiunea transnistreană, susținută de Rusia, unde tensiunile au crescut de când autoritățile locale au declarat că a fost supusă unei serii de atacuri.

Oficialii ucraineni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la situația din Transnistria și au condamnat ceea ce a spus că sunt încercări rusești de a atrage regiunea în războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Moscova și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea și a declarat că urmărește îndeaproape evenimentele din Transnistria.