• Este ultima zi a alegerilor regionale în Rusia, organizate inclusiv în regiunile ucrainene ocupate.
  • Radu Carp: „Nu există niciun fel de observatori internaționali care să certifice faptul că aceste alegeri sunt legale!”
  • Oficialii ucraineni au îndemnat alte ţări să nu recunoască rezultatele votului, pe care Ministerul de Externe le-a numit „alegeri false”.

Este ultima zi a alegerilor regionale în Rusia, organizate inclusiv în regiunile ucrainene ocupate.
Putin a semnat pe 29 mai un decret care ar permite organizarea alegerilor în teritoriile ocupate ale Ucrainei. Primele rezultate, asupra cărora nu există niciun dubiu, ar urma să fie anunţate în noaptea de duminică spre luni.

„Aceste alegeri, în mod evident, sunt ilegitime și nu pot fi recunoscute îm niciun fel de comunitatea internațională. De altfel, nu există niciun fel de observatori internaționali care să certifice faptul că aceste alegeri au loc în bune condiții”, a spus Radu Carp, profesor de științe politice, la Aleph News.

Oficialii ucraineni au îndemnat alte ţări să nu recunoască rezultatele votului, pe care Ministerul de Externe le-a numit „alegeri false”.  Scopul alegerilor este ca Moscova să-şi întărească controlul asupra teritoriilor anexate illegal.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

„Nu există niciun fel de dovezi privind numărul de cetățeni ai Ucrainei care au optat pentru cetățenia rusă în aceste teritorii pentru a putea vota, deci nu știm numărul votanților. Nici Rusia și nici Ucraina nu știu exact care este numărul votanților. Probabil că în regiunile Donețk și Luhansk, acolo unde ocupația este mai de mai multă vreme, din 2014, prezența va fi mai mare pentru că în mod evident vor fi mai mulți cetățeni ai Federației Ruse”, a mai adăugat Radu Carp.

Citește și: