• Imagini din dronă din satul marocan Moulay Brahim arată amploarea distrugerii cauzate de un cutremurul cu magnitudinea  6,8 grade.
  • Peste 2.000 de persoane au murit din cauza cutremurului, potrivit Ministerului de Interne al Marocului.
  • Înregistrări distribuite pe rețelele de socializare par să arate cel puțin o clădire prăbușindu-se, cât și moloz pe străzi.

Imagini din dronă din satul marocan Moulay Brahim arată amploarea distrugerii cauzate de un cutremurul cu magnitudinea 6,8 grade care a lovit Marocul în seara zilei de vineri. Peste 2.000 de persoane au murit din cauza cutremurului, potrivit Ministerului de Interne al Marocului.

Eforturile de salvare au continuat în weekend, forțele armate încercând să salveze oameni din satele îndepărtate despre care se crede că sunt prinși sub dărâmături. Regele Mohammed al VI-lea a declarat trei zile de doliu pentru victimele cutremurului.

Recomandări

HALEY VOTES FOR TRUMP
„PREGĂTIȚI-VĂ!”
NETANYAHU: VOM ELIMINA HAMAS
DOR DE DUCĂ
BRITANICII SE PREGĂTESC DE ALEGERI
PUTIN EXTINDE RĂZBOIUL HIBRID

Bilanțul total va crește, estimează ONU, deoarece salvatorii s-au luptat să ocolească drumurile presărate cu bolovani către satele de munte îndepărtate, care au fost cel mai mult afectate.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că peste 300.000 de oameni au fost afectați de puternicele cutremure din întreaga țară.

Înregistrări distribuite pe rețelele de socializare par să arate cel puțin o clădire prăbușindu-se, cât și moloz pe străzi. Alte înregistrări au arătat oameni care fug dintr-un centru comercial, restaurante și blocuri de apartamente și se adună afară.

US Geological Survey a spus că populația regiunii a trăit în „structuri care sunt foarte vulnerabile la cutremure”. Conectivitatea la internet a fost întreruptă în Marrakech din cauza întreruperilor de curent din regiune, potrivit monitorului global de internet NetBlocks.

Citește și: