Zelenski respinge afirmațiile lui Trump, care spune că ar putea pune capăt războiului într-o zi: „Fostul președinte american a avut deja aceste 24 de ore la vremea lui”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins afirmațiile fostului președinte Donald Trump că ar putea pune capăt războiului Rusiei în Ucraina în 24 de ore, spunând că fostul președinte a avut deja 24 de ore pentru a face acest lucru, scrie Daily Wire. Remarcile lui Zelenski, pe care le-a făcut înainte, se refereau la momentul în care Trump era în funcție și Rusia ocupa Crimeea și părți din estul Ucrainei.

Într-un interviu acordat Martha Raddatz de la ABC News, Zelenski a spus că poziția sa după 16 luni de război a rămas neschimbată și nu va ceda niciun teritoriu rușilor.

Trump spunea în campania electorală: „Dacă sunt președinte, rezolv acel război într-o zi, 24 de ore”. Zelenski a răspuns: „Mi se pare că singura dorință de a pune capăt războiului stă în experiența pe care o are fiecare în viața de zi cu zi”. „Ei bine, se pare că Donald Trump a avut deja aceste 24 de ore o dată la vremea lui. Eram în război, nu într-un război pe scară largă, dar eram în război și, după cum presupun, el avea acel timp la dispoziție, dar trebuie să fi avut și alte priorități.”

Zelenski i-a criticat pe alți oficiali americani pentru că au semnalat că SUA ar trebui să reducă finanțarea pentru războiul din Ucraina, spunând că este o mișcare „periculoasă”.

„Este important pentru noi să păstrăm sprijinul bipartizan al Ucrainei”, a spus el. „Înțelegem că există unele semnale periculoase care vin de la anumiți politicieni actuali din SUA cu privire la reducerea asistenței pentru Ucraina, sau ar putea exista o viziune alternativă și asta este periculos pentru noi.”

Citește și

Exit mobile version