• Bugetul 2024 se dezbate cu scandal.
  • Ministerul Educației primește cea mai mare alocare bugetară.
  • Ciolacu: „Bugetul pentru anul 2024 este un buget al dezvoltării şi al echităţii.”

Aleșii USR au protestat în timpul discursului pe care premierul l-a ținut pe tema bugetului pentru anul 2024. Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat că bugetul pentru anul 2024 este un buget al dezvoltării și al echității.

Comisiile reunite de buget-finanțe au dat marți raport favorabil celor două proiecte, iar Ministerul Educației primește cea mai mare alocare bugetară din istorie, și anume 4,1% din PIB.

Au fost lupte la propriu pe bugetul pentru anul 2024

În cadrul ședinței au avut loc îmbrânceli, jigniri, live-uri pe Facebook și, din păcate, mai puține dezbateri pe amendamentele aduse de opoziție la proiectul de buget votat de guvern. Bugetul pentru 2024 intră astăzi la vot final în plenul Parlamentului.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Cum au decurs dezbaterile de noaptea trecută?

„Protagoniștii au fost parlamentarii de la AUR, USR și un deputat PSD. Premierul Ciolacu și-a susținut cu greu discursul din plenul Parlamentului. Pe parcursul acestui discurs Ciolacu s-a întors de mai multe ori spre președinții de ședință pentru a calma spiritele, dar protestele din jurul tribunei au continuat.

Parlamentarii USR au afișat cuburi din carton galbene și roșii cu mesaje precum <<Taxe noi, buget pentru speciali>>. Tot la începutul ședinței, mai mulți parlamentari au protestat afișând mai multe pancarte. Pe acest fond, deputatul AUR, George Simion și senatoarea Diana Șoșoacă au avut un conflict, adresându-și mai multe jigniri. Atât Simion cât și Șoșoacă au transmis live, cu telefonul, întregul scandal.

De asemenea, deputații Dan Tănase, de la AUR și Daniel Ghiță, de la PSD, au avut un conflict cu parlamentarii UDMR. La scurt timp după altercația din plen, Daniel Ghiță l-a tras deoparte pe un parlamentar USR și chiar a vrut să îl urecheze, acuzându-l că cei de la USR sunt trădători. Este o seară rușinoasă pentru Parlamentul României, așa cum spunea Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis.

Acesta spune că nu a văzut nicio diferență între cei de la AUR și cei de la USR. Simonis a vorbit despre necesitatea unui serviciu intern de securitate care să îi calmeze pe senatorii ori deputații scandalagii”, a declarat Gabriel Pecheanu, la Aleph News.

Citește și