• Mai multe țări și-au suspendat finanţarea către UNRWA.
  • Finlanda şi Italia sunt ultimele ţări care au suspendat finanţarea către UNRWA, după suspiciuni privind implicarea angajaţilor organizaţiei ONU în masacrele din Israel de pe 7 octombrie.
  • Cel mai mult contribuiau la UNRWA Statele Unite, cu peste 340 milioane dolari, urmate de Germania cu 200 milioane, UE cu 114 milioane.

Finlanda şi Italia sunt ultimele ţări care au suspendat finanţarea către UNRWA, agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni, după suspiciuni privind implicarea angajaţilor organizaţiei ONU în masacrele din Israel de pe 7 octombrie, relatează Monitorul Apărării.

Măsura urmează acţiunilor similare ale SUA, Regatului Unit, Canadei şi Australiei. Ministrul de Externe italian, Antonio Tajani, a declarat angajamentul Italiei pentru ajutorul umanitar palestinian, menţinând totodată securitatea Israelului.

Ancheta UNRWA a început după informaţii furnizate de serviciile israeliene, implicând posibil 12 angajaţi ai agenţiei.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Acest lucru pune în discuţie credibilitatea rapoartelor UNRWA despre situaţia din Gaza, dar şi modul de finanţare a infrastructurii folosită de Hamas.

Conform Washington Examiner, angajaţi UNRWA au ţinut ostatici civili palestinieni, Reuters a publicat un articol în care directorul unei şcoli UNRWA era membru Hamas, în timp ce presa din Israel a arătat legătura dintre directorii de spitale şi Hamas.

Picătura care a umplut paharul a fost dată de informaţiile dezvăluite de serviciile secrete israeliene care au identificat persoane UNRWA în atacul asupra Israelului de pe 7 octombrie.

Cel mai mult contribuiau la UNRWA Statele Unite, cu peste 340 milioane dolari, urmate de Germania cu 200 milioane, UE cu 114 milioane etc. Ţările care au anunţat deja retragerea finanţării însumează peste 420 milioane dolari.

Citește și