• 11 centre sociale au fost închise şi alte 25 au activitatea suspendată, după primele două zile de controale.
  • Au fost verificate, în total, 998 de servicii sociale, la nivelul ţării.
  • Duminică, premierul Marcel Ciolacu a solicitat o ședință de urgență în acest sens.

Scandalul „azilelor groazei” continuă. 11 centre sociale au fost închise şi alte 25 au activitatea suspendată, după primele două zile de controale.

Aproape 1.000 de servicii sociale au fost verificate, potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Dintre acestea, au fost închise 4 în Bucureşti, 2 în Constanţa, câte unul în Giurgiu, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Satu Mare. Totodată, a fost suspendată activitatea a 25 de servicii sociale: 11 în Bucureşti, 7 în Giurgiu, câte două în Ilfov şi Timiş, câte unul în Arad, Constanţa şi Vâlcea.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
NOKIA RELANSEAZĂ MODELUL 3210
FIORENTINA TRECE ÎN FINALA CONFERENCE LEAGUE

Duminică, premierul Marcel Ciolacu a solicitat o ședință de urgență în acest sens. Azi avem și primele demiteri din funcții publice.

Șeful DSP Ilfov a demisionat azi, după scandalul căminelor în care bătrânii erau bătuți și înformetați. Decizia a fost luată după o întâlnire cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Teodor Gabriel Negulescu spune că a anunțat mai multe instituții, inclusiv poliția, Protecția Consumatorilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă și a fost făcut un control comun, așa că nicio instituție nu poate spune că nu știa ce se întâmplă. În total, sunt 3 demiteri pe acest caz.

Premierul Marcel Ciolacu i-a eliberat din funcții și pe președintele și vicepreședintele Agenției Naționale pentru Persoanelor cu Dizabilități dar și pe președinta Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţii Sociale.

Citește și: