• Documentele care au făcut obiectul unor scurgeri de informații online arată că, potrivit unui nou raport, China a vizat Statele Unite și alte țări cu până la patru alte baloane de spionaj.
  • Mai multe dintre documentele care au fost postate pe un canal Discord arată că China a folosit în mod repetat baloane de spionaj în întreaga lume.
  • Unul dintre baloanele de spionaj suplimentare detaliate în document a zburat deasupra unui grup de atac al portavioanelor americane fără vreo ciocnire.

Documentele care au făcut obiectul unor scurgeri de informații online arată că, potrivit unui nou raport, China a vizat Statele Unite și alte țări cu până la patru alte baloane de spionaj, scrie Washington Post.

Mai multe dintre documentele care au fost postate pe un canal Discord, care ar fi fost distribuite de Jack Teixeira, un tânăr de 21 de ani din Garda Națională Aeriană, arată că China a folosit în mod repetat baloane de spionaj în întreaga lume, potrivit unui raport al Washington Post.

Unul dintre baloanele de spionaj suplimentare despre care se menționează în document a zburat deasupra unui grup de atac al portavioanelor americane fără vreo ciocnire, în timp ce un alt balon s-a prăbușit în Marea Chinei de Sud. Informațiile privind momentul în care au avut loc aceste incidente nu sunt certe.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Pe lângă Killeen-23, celelalte două baloane sunt cunoscute sub numele de Bulger-21 și Accardo-21.

Un funcţionar american declară că aceste baloane au fost denumite în ordine alfabetică.

The Washington Post scrie, în aceste deazvăluiri pe care le-a făcut în ediţia de vineri, că numele date sunt ale unor criminali notorii – şi anume Tony Accardo, James Bulger şi Donald Killeen.

Potrivit documentului, Bulger-21 a călătorit în jurul lumii din decembrie 2021 până în mai 2022, înarmat cu echipamente de supraveghere. Se pare că avea o „încărcătură video cu mișcare completă, cu capacitatea de a face zoom”.

The Post a relatat că documentele par, de asemenea, să facă legătura între Bulger-21 și Eagles Men Aviation Science and Technology Group, o companie sancționată în legătură cu incidentul cu balonul spion de la începutul acestui an.

The Washington Post scrie că Pentagonul şi Biroul Directorului Informaţiilor Naţionale americane (ODNI) au refuzat să comenteze.

Citește și: