Se rupe lanțul de iubire? Polonia și Ucraina se contrează pe transportul de cereale

Se rupe lanțul de iubire? Polonia și Ucraina se contrează pe transportul de cereale.

Ambasadorul Ucrainei a fost convocat, marţi după-amiază, la Ministerul polonez de Externe, după o acţiune similară a autorităţilor de la Kiev, informează site-ul german Tagesschau.de.

„Decizia a fost luată ca reacţie la comentariile reprezentanţilor autorităţilor ucrainene”, a transmis Ministerul de Externe de la Varşovia.

Anterior, Administraţia de la Kiev a anunţat, marţi, convocarea ambasadorului Poloniei pentru a oferi clarificări în legătură cu declaraţiile unui oficial de rang înalt de la Varşovia care a denunţat lipsa de recunoştinţă a oficialilor ucraineni.

Marcin Przydacz, un oficial din cadrul Administraţiei prezidenţiale de la Varşovia, a reiterat că Polonia vrea menţinerea restricţiilor privind importurile de cereale ucrainene. În acest context, Marcin Przydacz a declarat, conform publicaţiei poloneze Gazeta, că „Ucraina ar trebui să înceapă să aprecieze” susţinerea masivă primită din partea Poloniei de la începerea războiului generat de invazia militară rusă.

Ambasadorul Poloniei a fost convocat marţi la Ministerul ucrainean de Externe. „În cursul întrevederii, a fost evidenţiat faptul că afirmaţiile privind presupusa lipsă de recunoştinţă a ucrainenilor pentru ajutorul Poloniei sunt neadevărate şi inacceptabile”, a declarat Oleh Nikolenko, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev.

Polonia a semnalat în mod constant, spre nemulţumirea Ucrainei, că nu va accepta anularea restricţiilor privind importurile de cereale ucrainene după 15 septembrie.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat în mai multe rânduri că eventuala prelungire a restricţiilor privind importurile de cereale din Ucraina ar fi „inacceptabilă”.

Citește și

Polonia trimite trupe suplimentare la graniță, susține că Belarusul i-a încălcat spațiul aerian. NATO a fost informată

LIVE UPDATE. Ziua 525 de război. Volodimir Zelenski: Rusia „va simți consecințele muncii noastre”

NASA a primit un semnal de la Voyager 2. Sonda spațială a pierdut contactul cu nava din cauza unei greșeli

Exit mobile version