• Lloyd Austin a fost internat în spital, duminică, la ATI.
  • Secretarul american al Apărării a fost externat și și-a reluat atribuțiile, a anunțat Pentagonul.
  • Medicii au spus că se află într-o „stare bună” după ce a primit un tratament pentru probleme la vezica urinară.

Lloyd Austin, în vârstă de 70 de ani, a fost internat duminică în unitatea de terapie intensivă a unui spital din zona Washington DC pentru „probleme urgente la vezica urinară”. Într-o declarație, medicii domnului Austin au spus că acesta se află într-o „stare bună” după ce a primit un tratament nechirurgical, scrie BBC.

Aceștia au adăugat că problema la vezica urinară nu are nicio legătură cu diagnosticul de cancer de prostată al domnului Austin de la sfârșitul anului trecut. Această ultimă spitalizare „nu va avea niciun efect asupra prognosticului său excelent de cancer”, au declarat doctorii John Maddox și Gregory Chesnut.

Șeful Pentagonului fusese cercetat pentru că nu a dezvăluit internările anterioare în spital legate de diagnosticul său de cancer din decembrie și ianuarie. Lloyd Austin și-a cerut scuze pentru modul în care a gestionat incidentul care a atras critici atât din partea republicanilor, cât și a democraților și a alimentat îngrijorările legate atât de transparență, cât și de securitate.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Secretarul apărării se află imediat sub președinte în lanțul de comandă al armatei americane și este considerat unul dintre cei mai importanți membri ai cabinetului. Ca urmare, au fost lansate trei investigații separate. Se așteaptă ca secretarul să depună mărturie în fața Congresului la sfârșitul acestei luni cu privire la faptul că nu a informat oficialii despre boala sa.

Pentagonul a anunțat duminică că secretarul a fost internat din nou în spital, adăugând că vestea a fost comunicată lanțului de comandă. Dl Austin a fost internat în secția de terapie intensivă pe toată durata șederii sale și a transferat pentru scurt timp atribuțiile adjunctului său. El și-a anulat o deplasare la sediul NATO, unde urma să conducă miercuri, la Bruxelles, o reuniune a Grupului de contact pentru apărare din Ucraina.

După ce a fost externat din spital, marți seara, Lloyd Austin va lucra de acasă o perioadă nespecificată, au declarat medicii săi, înainte de a se întoarce la biroul său de la departamentul de apărare. „Se anticipează că își va continua recuperarea completă”, au spus ei.

Citește și