• Jens Stoltenberg s-a întâlnit duminică cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan.
  • Stoltenberg a vorbit în timpul unui briefing de la Istanbul și a declarat că Turcia a avut „preocupări legitime în materie de securitate”.
  • „Aceste drepturi trebuie să fie protejate și susținute”, a adăugat el.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a întâlnit duminică cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru a discuta despre aderarea Suediei la alianța NATO, scrie AP.

Stoltenberg a vorbit în timpul unui briefing de la Istanbul și a declarat că Turcia a avut „preocupări legitime în materie de securitate” cu privire la aderarea Suediei la bloc, dar că „Suedia a luat măsuri concrete semnificative pentru a răspunde preocupărilor Turciei”.

„Acestea includ modificarea Constituției suedeze, încetarea embargoului asupra armelor și intensificarea cooperării în domeniul combaterii terorismului, inclusiv împotriva PKK. O nouă legislație importantă privind terorismul a intrat în vigoare în urmă cu doar câteva zile”, a declarat Stoltenberg.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Stoltenberg a adăugat că înțelege că este „greu să vezi demonstrații împotriva Turciei și împotriva NATO în Suedia”, dar că „libertatea de întrunire și de exprimare sunt valori fundamentale în societățile noastre democratice”. „Aceste drepturi trebuie să fie protejate și susținute”, a adăugat el.

Secretarul NATO a precizat că un mecanism comun permanent care a fost înființat între Turcia, Suedia și Finlanda, aceasta din urmă dorind, de asemenea, să devină membră a NATO, urmează să se reunească din nou în iunie.

Citește și