• Max Verstappen se află în fruntea clasamentului.
  • Pilotul de curse are un avantaj de 53 de puncte.
  • Lewis Hamilton a terminat pe locul al doilea.

Max Verstappen a câștigat duminică cea de-a treia cursă consecutivă și a obținut Marele Premiu al Spaniei, scrie CNN. Verstappen are acum un avans de 53 de puncte față de cel mai apropiat contracandidat al său, Sergio Pérez, care activează tot la Red Bull. Perez a terminat cursa de astăzi pe locul patru, în spatele lui Lewis Hamilton și George Russell.

Verstappen a început cursa în pole position după calificările de sâmbătă. A fost a patra cursă din acest sezon în care a plecat de pe prima poziție și prima dată când a pornit primul în Grand Prix. Carlos Sainz de la Ferrari a plecat al doilea. Nyck de Vries a pornit pe locul 14 la bordul lui AlphaTauri.

Verstappen l-a ținut pe Sainz în primul viraj al cursei, în ciuda faptului că Sainz a plecat mai repede. Pilotul de curse a reușit chiar să intre la boxe în două rânduri și avea încă un avans în frunte la ieșirea de la boxe.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Mercedes și-a asigurat primul dublu podium al anului. Lewis Hamilton a terminat pe locul al doilea, iar George Russell s-a bucurat de bronz.

„Ce rezultat pentru echipa noastră”, a declarat Hamilton pentru Sky Sports. „Cu siguranță nu ne așteptam să avem acest rezultat astăzi, așa că vreau doar să-mi scot pălăria în fața echipei mele și un mare, mare mulțumesc tuturor celor de la uzină care continuă să forțeze și să ne aducă mai aproape de Bulls”.

„Un semn al lucrurilor care vor urma, sperăm”, a declarat Russell pentru Sky Sports după aceea. „Cu siguranță mă simt mai bine, doar făcând acele timpi pe tur și comparând cu ceilalți, Aston și Ferrari, suntem din ce în ce mai rapizi și mai rapizi și mai rapizi. Sunt foarte mulțumit să fiu pe podium”.

Aceasta a fost prima cursă din acest sezon în care Mercedes și-a etalat mașina modernizată, cu speranța de a-și depăși rivalii actuali, precum Aston Martin și Ferrari. „Am luat unele decizii pentru a merge într-o altă direcție”, a declarat după aceea directorul echipei Mercedes, Toto Wolff, pentru Sky Sports.

Citește și