• Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, s-a întâlnit duminică la Seul cu omologul său sud-coreean, Shin Won-sik.
  • Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a cerut duminică menținerea poziției de pregătire de către forțele militare sud-coreene și americane.
  • Miniștrii au condamnat, de asemenea, cooperarea militară în creștere dintre Coreea de Nord și Rusia.

Șefii apărării din Coreea de Sud, Japonia și Statele Unite au căzut de acord să înceapă, așa cum era planificat, un sistem de schimb de date în timp real privind rachetele nord-coreene în luna decembrie, a declarat duminică Ministerul Apărării din Coreea de Sud, informează Reuters.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, s-a întâlnit duminică la Seul cu omologul său sud-coreean, Shin Won-sik, iar ministrul japonez al Apărării, Minoru Kihara, s-a alăturat online.

Miniștrii au discutat despre consolidarea cooperării lor tripartite în fața mediilor de securitate severe”, a declarat Kihara reporterilor. A fost pentru prima dată când cei trei miniștri au organizat o astfel de întâlnire, a spus el. Am confirmat că facem ajustări în mod constant, aducând procesul în etapa finală”, a adăugat Kihara.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a cerut duminică menținerea poziției de pregătire de către forțele militare sud-coreene și americane în cazul „oricăror provocări” din partea Coreei de Nord, inclusiv un atac surpriză de tip Hamas.

Yoon a făcut această remarcă în timpul unui dineu cu delegația americană pentru o reuniune consultativă de securitate programată pentru luni, din care fac parte Austin și ambasadorul american Philip Goldberg, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Yoon.

Președintele american Joe Biden a convenit cu Yoon și cu premierul japonez Fumio Kishida, în cadrul unui summit din 18 august, că până la sfârșitul acestui an cele trei țări vor face schimb de date de avertizare privind rachetele nord-coreene în timp real.

Miniștrii au condamnat, de asemenea, cooperarea militară în creștere dintre Coreea de Nord și Rusia ca fiind o încălcare a rezoluțiilor ONU, a precizat Ministerul sud-coreean al Apărării într-o declarație, și au subliniat, de asemenea, importanța păcii și a stabilității în strâmtoarea Taiwan.

Citește și