• Arc One oferă o viteză maximă de 64 de km/h și o capacitate de 12 persoane.
  • Arc One dispune de un design spațios și modern, cu un ecran tactil central, cu navigație și selecții muzicale.
  • Barca Arc One se vinde pentru 300.000 de dolari.

Barca electrică Arc One, care se mândrește cu o viteză maximă de 64 de km/h, spațiu pentru 12 persoane și un interior cu un design spațios și modern. Arc One se vinde pentru 3.000 de mii de dolari, relatează CNET.

„Am vizitat Long Beach, California, pentru a face o plimbare cu această ambarcațiune rapidă 100% electrică. Arc One are 500 de cai putere, spațiu pentru 12 persoane și două baterii enorme care eclipsează aproape toate celelalte baterii EV de consum de pe șosea”, a declarat Jesse Orrall, editor CNET.

„Arc One are două pachete de baterii cu o putere totală de 220 kw/oră. Pe site-ul lor de internet se spune că va rezista între 3 și 5 ore, în funcție de modul în care îl conduceți”, a adăugat el.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Funcționând exclusiv cu energie electrică, această ambarcațiune redefinește standardul de lux și eficiență în domeniul nautic. Spre deosebire de echivalentele sale cu motoare pe benzină, Arc One se deplasează într-un liniște aproape totală, remarcându-se prin absența sunetului detectabil atunci când este staționară.

„Unul dintre lucrurile pe care s-ar putea să le observați sau să nu le observați este un sunet care provine din acea barcă chiar acum. În prezent este pornit. Motorul se află în bord, deci în centrul bărcii și se conectează la un arbore de elice. Acest arbore trece prin gaură, iar în partea din spate se află o elice. Dacă ați dori să mergeți doar cu 8 km pe oră, ați putea merge aproape un sezon întreg fără a fi nevoie să reîncărcați. Deci, când vă gândiți la cele 3 până la 5 ore de utilizare, este o medie mixtă a timpului pe care îl petreceți traversând lacul cu 40 de mile pe oră sau stând liniștit, luptând și sărind în apă cu prietenii și familia”, a explicat Mitch Lee, co-fondator Arc.

Ecranul tactil central se aseamănă cu cel al unei mașini Tesla

Ecranul tactil central, asemănător cu cel al unei mașini Tesla, furnizează informații esențiale precum hartă pentru navigație, selecții muzicale, vedere a camerei din spate și detalii despre încărcătura rămasă, ora și viteza curentă.

Modelul Tesla S din 2023 are o capacitate a bateriei de 100 KW ore. Acesta este portul de încărcare de pe vas. Acesta folosește forma standard de încărcare pe care o folosesc toate mașinile electrice din prezent, numită CCS1. Cele mai multe dintre aceste rațe sunt deja cablate pentru energie electrică pe care această barcă o poate folosi. De asemenea, profităm de gaura de aluminiu făcând din barca însăși un sistem de răcire pentru motor și pentru pachetele de baterii care se află la bord.

Citește și