• Silviu Predoiu afirmă că premierul Ciolacu şi ministrul de Interne au percepţii diferite despre ceea ce înseamnă un dezastru.
  • Fondatorul PLAN constată că cei doi îşi asumă meritele pentru “acţiunea exemplară” după explozia de la Crevedia, dar nu şi răspunderea pentru cei răniţi şi pentru găştile de partid care încalcă legea pentru propriul interes.
  • •Silviu Predoiu mai spune că, la 8 ani de la tragedia de la Colectiv, România lui Iohannis, Ciolacu, Ciucă, Arafat, Rafila nu a făcut nimic pentru tratarea marilor arşi în ţară.

Gen. (r) Silviu Predoiu, membru fondator la Partidul Liga Acţiunii Naţionale (PLAN), remarcă, într-o postare pe Facebook, întrecerea dintre premierul Marcel Ciolacu şi ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, în a lăuda intervenţia pompierilor după explozia de la Crevedia, deşi cele mai multe victime sunt din rândul angajaţilor MAI.

“O nouă tragedie a lovit România. Bilanţul actual al exploziei de la Crevedia este de 2 morţi şi 53 de răniţi, dintre care 43 de salvatori (pompieri, poliţişti, jandarmi). Guvernanţii se întrec în aprecieri reciproce, asigurându-ne că s-au respectat procedurile şi s-a evitat un dezastru. Nu ştiu ce înţeleg premierul şi ministrul de interne prin şi nici ce vor să transmită când ne spun că , atunci când în spitale, în stare gravă şi foarte gravă, sunt 43 de subordonaţi ai celui din urmă. De unde începe un dezastru pentru domniile lor? O explozie in mijlocul unei comune şi 55 victime, dintre care 43 sunt salvatorii, ce reprezintă???”, afirmă Silviu Predoiu.

Fondatorul PLAN constată, totodată, lipsa asumării responsabilităţii pentru victimele exploziei de la Crevedia şi a cauzelor care au dus la această tragedie: “Meritele pentru sunt ale lor, răspunderea pentru cei răniţi, ca şi pentru găştile de partid care încalcă legea pentru propriul interes, nu, aceea este întotdeauna individuală şi cu certitudine a altora”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Silviu Predoiu aminteşte că au trecut ani buni de la tragedia de la Colectiv şi de la seria de incendii din spitale şi niciunul dintre actualii guvernanţi nu a făcut nimic pentru a facilita tratarea marilor arşi în ţară, fiind preocupaţi doar de menţinerea la putere.

“Nu ştiu cu ce-i ajută pe răniţi vizita lui Ciolacu. Nu ştiu nici ce valoare adăugată aduce prezenţa sa la celula de criză. Dar ştiu că au trecut 8 ani de la Colectiv şi 3 ani de la seria de incendii din spitale si România lui Iohannis, Ciolacu, Ciucă, Arafat, Rafila nu are şi nici nu a făcut nimic ca să aibă facilitaţi de tratament pentru marii arşi. Pentru că nu contează nimic altceva decât interesul lor de clică, interesul lor de a se menţine la putere cu orice preţ”, susţine fondatorul PLAN.

Silviu Predoiu mai spune că asistăm din nou la politizarea unei drame, în urma căreia vor rămâne doar vorbele, dacă lucrurile nu vor discutate serios pentru a schimba ceva cu adevărat.

“Unii vor spune că nu este bine să vorbim despre asemenea tragedii la cald, că dezbaterea înseamnă politizare a unor drame iar aşa ceva “nu se face”. Poate că aşa este dar vedem că asta se aplică doar nouă, ei au voie să vorbească, să politizeze, să se bage în seamă, să-şi mulţumească reciproc, să se felicite între ei pentru viteza de reacţie, să defileze în faţa camerelor arătând cu degetul spre oricine doar spre ei nu. Iar când lucrurile se aşează tot ceea ce rămâne este durerea victimelor şi vorbele politicienilor căci despre faptele lor …. este exact aşa cum a spus domnul Ciolacu când ne-a anunţat că România lui . Ei bine nu, cred că ar trebui să începem să discutăm toate aceste lucruri, oricât de dureros este, înainte de fi uitate aşa cum s-a întâmplat şi cele 14 incendii din spitale. Asta dacă vrem ca schimbarea să vină cu adevărat”, afirmă fondatorul PLAN.

Citește și