• Silviu Predoiu: Investiți în România și veți obține rate de profit pe care nu le găsiți în prea multe alte țări ale lumii! Asta a transmis viitorul premier al României, în prezența actualului, oamenilor de afaceri americani. Lor și doar lor, nu și celor români, evident. Norocul nostru că cei doi promovează patriotismul economic, căci altfel cine știe ce mai promiteau investitorilor străini”.
  • Silviu Predoiu: În afară de cei doi, cam toți știm cine este responsabil de cele constatate cu atâta surprindere de domnul Ciucă: doar ei, politicienii de doi bani care se bat de mai bine de 30 de ani în promisiuni deșarte despre bunăstare și progres”.
  • Silviu Predoiu: Noi nu suntem americani, noi suntem doar cei care vor asigura celor dintâi, dar și politicienilor noștri acele profituri pe care nu le pot găsi <în prea multe alte țări ale lumii>. Asta în timp ce căutăm în portofel diferența pentru plata RCA-ului mărit datorită incompetenței clientelei PSD-PNL(…)”

Gen. (r) Silviu Predoiu, membru fondator la Partidul Liga Acțiunii Naționale (PLAN), critică într-o postare pe Facebook declarațiile premierului Nicolae Ciucă și ale liderului PSD, Marcel Ciolacu, la recenta Adunare Generală Anuală a Membrilor Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham).

Silviu Predoiu constată că, deși cei doi lideri invocă patriotismul economic, îndemnurile lor de a investi în România sunt adresate doar oamenilor de afaceri americani, nu și celor români.

<Doamnelor şi domnilor, venim cu patriotismul economic>! Așa ne anunța domnul Ciolacu, de mână cu domnul Ciucă, săptămâna trecută, încercând să explice ce adăugiri la actualul program de guvernare va duce PSD-ul. Iar pentru cei deja confuzați de referirile anterioare ale domnului Ciucă la <patriotismul moderat, proeuropean>, care se întrebau ce ar putea însemna <patriotismul economic>, domnul Ciolacu a venit cu clarificări joia aceasta, la Adunarea Generală Anuală a Membrilor Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham): <Investiți în România și veți obține rate de profit pe care nu le găsiți în prea multe alte țări ale lumii!>

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Asta a transmis viitorul premier al României, în prezența actualului, oamenilor de afaceri americani. Lor și doar lor, nu și celor români, evident. Norocul nostru că cei doi promovează patriotismul economic, căci altfel cine știe ce mai promiteau investitorilor străini”, afirmă fostul șef adjunct al SIE, într-o postare pe Facebook.

Silviu Predoiu remarcă, totodată, inocența disimulată a premierului, care spune că nu pricepe de ce România, odinioară grânarul Europei, a ajuns să aibă deficit pe balanța comercială de alimente.

Și dacă tot am amintit de întrunirea Amcham, tandemul Ciucă – Ciolacu s-a remarcat și prin alte aserțiuni năstrușnice:

– Domnul Ciucă s-a confesat, cu inocență, referitor la o nedumerire ce pare a nu-i da pace: <nouă ne este foarte greu să înţelegem cum această ţară care este considerată grânarul Europei, care a fost considerată din istorie Coşul de Pâine al Europei, să aibă deficit de balanţă comercială pe alimente>. Probabil că acest <nouă> folosit de premier se referă strict la el și prietenul său Ciolacu, pentru că altfel, în afară de cei doi, cam toți știm cine este responsabil de cele constatate cu atâta surprindere de domnul Ciucă: doar ei, politicienii de doi bani care se bat de mai bine de 30 de ani în promisiuni deșarte despre bunăstare și progres”, susține fondatorul PLAN.

Silviu Predoiu mai spune că premierul Ciucă ar putea primi un răspuns și de la colegul său de guvern, ministru PSD al Agriculturii, Petre Daea, acuzat că a dat la Bruxelles o lovitură fermierilor români, obținând doar 10 milioane de euro compensații pentru pierderile suferite din cauza tranzitului cerealelor ucrainene prin țara noastră.

Ultimul care a <reușit> să mai dea o lovitură fermierilor români, prin <succesul> răsunător de la Bruxelles, de unde s-a întors nu mai departe de săptămâna trecută cu coada între picioare, este chiar celebrul domn Daea, ministrul Agriculturii, colegul dlui Ciucă de la guvern și al dlui Ciolacu de la partid. Iar dacă nu ne crede, domnul Ciucă ar fi putut oricând să-l întrebe discret pe consilierul său virtual, ION, nu era nevoie să-și arate neștiința taman în fața membrilor Camerei de Comerţ Americane. Nu că aceștia nu ar fi bănuit-o”, scrie, ironic, fondatorul PLAN.

Silviu Predoiu ironizează și declarațiile liderului PSD prin care îi asigură pe oamenii de afaceri americani că România este și o țară predictibilă, deși realitatea îl contrazice, modificările la legile Educației, pensiilor, Codul Fiscal fiind doar câteva exemple.

Domnul Ciolacu, pe de altă parte, i-a asigurat pe aceiași oameni de afaceri americani, în numele ambilor <lideri ai partidelor politice care formează majoritatea parlamentară și guvernamentală> că România este  „o ţară care oferă şi predictibilitate”. Foarte bine, iarăși, că primii oameni din conducerea statului îi asigură pe străini că vor primi în țara noastră exact ceea ce nu ne pot oferi nouă. Căci ce poate fi mai <predictibil> decât 112 modificări la legea Educației în 11 ani, două legi unice de salarizare în 10 ani, niciuna implementată până la capăt, 3 legi de pensionare pentru militari în 7 ani, câte o lege privind sistemul unitar de pensii publice pe legislatură, modificări de taxe și impozite în fiecare an, totul în ceea ce ne privește pe noi, cetățenii, este de o predictibilitate ieșită din comun. Dar ce contează, noi nu suntem americani, noi suntem doar cei care vor asigura celor dintâi, dar și politicienilor noștri acele profituri pe care nu le pot găsi <în prea multe alte țări ale lumii>. Asta în timp ce căutăm în portofel diferența pentru plata RCA-ului mărit datorită incompetenței clientelei PSD-PNL, ca avanpremieră, probabil, la patriotismul economic ce va revărsa bunăstare asupra…lor”, conchide, în aceeași notă ironică, Silviu Predoiu.


Citește și: