• Acesta a fost cel de-al treilea lot de militari ucraineni instruiți de către forțele armate spaniole.
  • Spania a anunțat că poate instrui 2.000 de soldați ucraineni pe an.
  • Trupele au urmat un curs de cinci săptămâni.

Trupele au absolvit un curs de pregătire de bază de cinci săptămâni la Academia de Infanterie din Toledo, în cadrul Misiunii Uniunii Europene de asistență militară în sprijinul Ucrainei (EUMAM). La 3 aprilie, ministrul spaniol al apărării, Margarita Robles, și șeful Statului Major al Apărării, generalul amiral Teodoro Lopez Calderon, au înmânat soldaților ucraineni diplomele de absolvire a pregătirii în Spania, scrie Yahoo News.

Începând cu data de 3 aprilie, peste 600 de soldați ucraineni și-au finalizat pregătirea militară în Spania. Acesta a fost cel de-al treilea lot de militari ucraineni instruiți de către forțele armate spaniole din noiembrie 2022.

Spania a declarat anterior că are capacitatea de a instrui 2.000 de soldați ucraineni pe an. Programul, care a fost aprobat de Forțele Armate ale Ucrainei, s-a axat pe cinci domenii de expertiză: pregătire de bază, tragere la țintă, luptă urbană, prim ajutor, precum și abilități de dezamorsare a dispozitivelor explozive improvizate și a minelor terestre.

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
SPACEY NEAGĂ NOILE ACUZAȚII
A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ

Facem o ofertă de un total de 400 de soldați instruiți la fiecare două luni. Aș vrea să spun că capacitatea pe care o avem este de aproximativ 2.400 de soldați pe an. Aceasta este oferta, capacitatea totală pe care o avem”, a declarat ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles.

Cel puțin 501 copii ucraineni au fost uciși în Ucraina din februarie 2022, când Rusia a lansat invazia la scară largă, a declarat Catherine Russell, director executiv al Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF). „Nu există semne că președintele Putin se pregătește pentru pace. El se pregătește pentru mai mult război” , a avertizat Stoltenberg, vorbind la o conferință de presă la Bruxelles.

Citește și: