• În privința priorităților țării care necesită atenție din partea Guvernului, rezultatele sondajului arată că 21% dintre cei chestionați au menționat veniturile.
  • Alte aspecte semnalate includ corupția și pensiile speciale (10%), inflația și prețurile (10%), economia și industria (9%), locurile de muncă (8%).
  • Respondenții au fost, de asemenea, întrebați dacă au fost la curent cu faptul că România a câștigat arbitrajul internațional cu Gabriel Resources în cazul Roșia Montană.

Veniturile sunt considerate principala problemă care ar trebui abordată cu prioritate de Guvern, 21% dintre alegători indicând acest lucru, potrivit unui sondaj CURS.

În privința priorităților țării care necesită atenție din partea Guvernului, rezultatele sondajului arată că 21% dintre cei chestionați au menționat veniturile (pensii, salarii) și nivelul de trai, în timp ce 10% au evidențiat sănătatea și sistemul spitalicesc.

Alte aspecte semnalate includ corupția și pensiile speciale (10%), inflația și prețurile (10%), economia și industria (9%), locurile de muncă (8%), educația (6%), infrastructura rutieră și autostrăzi (4%), siguranța cetățeanului și problema drogurilor (3%), aspectele legate de război și apărare (3%), clasa politică și conducerea (2%), agricultura (1%), în timp ce 5% au menționat alte aspecte, iar 8% nu au știut sau nu au răspuns.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

În ceea ce privește percepția asupra direcției locale în care se îndreaptă locuința fiecăruia, 47% dintre respondenți au considerat că se îndreaptă mai degrabă într-o direcție bună, în timp ce 46% au afirmat că se îndreaptă într-o direcție greșită. 7% nu au știut sau nu au răspuns.

Cunosc românii cazul Roșia Montană

Respondenții au fost, de asemenea, întrebați dacă au fost la curent cu faptul că România a câștigat arbitrajul internațional cu Gabriel Resources în cazul Roșia Montană. 65% au confirmat că știau, 28% au declarat că nu știau, iar 7% nu au știut sau nu au răspuns.

Dintre cei care au indicat că erau la curent cu această decizie, 42% au apreciat avocații și experții care au lucrat la acest caz, 10% au menționat protestatarii, cei care au ieșit în stradă, 9% au evidențiat Guvernul actual, 5% au menționat Ministrul de Externe, 4% au considerat că nu există un merit distinct, ci a fost un noroc, 4% au menționat contribuția tuturor, 3% au atribuit meritul Guvernului Cioloș, în timp ce 23% nu au știut sau nu au răspuns.

Citește și