SONDAJ. 2 din 10 români spun că veniturile sunt principala problemă care ar trebui abordată cu prioritate de Guvern

Veniturile sunt considerate principala problemă care ar trebui abordată cu prioritate de Guvern, 21% dintre alegători indicând acest lucru, potrivit unui sondaj CURS.

În privința priorităților țării care necesită atenție din partea Guvernului, rezultatele sondajului arată că 21% dintre cei chestionați au menționat veniturile (pensii, salarii) și nivelul de trai, în timp ce 10% au evidențiat sănătatea și sistemul spitalicesc.

Alte aspecte semnalate includ corupția și pensiile speciale (10%), inflația și prețurile (10%), economia și industria (9%), locurile de muncă (8%), educația (6%), infrastructura rutieră și autostrăzi (4%), siguranța cetățeanului și problema drogurilor (3%), aspectele legate de război și apărare (3%), clasa politică și conducerea (2%), agricultura (1%), în timp ce 5% au menționat alte aspecte, iar 8% nu au știut sau nu au răspuns.

În ceea ce privește percepția asupra direcției locale în care se îndreaptă locuința fiecăruia, 47% dintre respondenți au considerat că se îndreaptă mai degrabă într-o direcție bună, în timp ce 46% au afirmat că se îndreaptă într-o direcție greșită. 7% nu au știut sau nu au răspuns.

Cunosc românii cazul Roșia Montană

Respondenții au fost, de asemenea, întrebați dacă au fost la curent cu faptul că România a câștigat arbitrajul internațional cu Gabriel Resources în cazul Roșia Montană. 65% au confirmat că știau, 28% au declarat că nu știau, iar 7% nu au știut sau nu au răspuns.

Dintre cei care au indicat că erau la curent cu această decizie, 42% au apreciat avocații și experții care au lucrat la acest caz, 10% au menționat protestatarii, cei care au ieșit în stradă, 9% au evidențiat Guvernul actual, 5% au menționat Ministrul de Externe, 4% au considerat că nu există un merit distinct, ci a fost un noroc, 4% au menționat contribuția tuturor, 3% au atribuit meritul Guvernului Cioloș, în timp ce 23% nu au știut sau nu au răspuns.

Citește și

Exit mobile version