• Votul statelor UE de ieri face ca legislația să intre în vigoare de luna viitoare.
  • Noua legislație, prima de acest gen din lume, va intra în vigoare de luna viitoare.
  • C.E. va avea puterea de a amenda companiile cu până la 35 milioane de euro sau 7% din venituri.

Ultimul acord pentru legislația A.I. a venit oficial. Statele membre ale UE au dat votul final pe prima legislație cu privire la Inteligența Artificială, o piatră de temelie pentru modul în care aceasta va fi dezvoltată în continuare.

Acum știm sigur că avem prima legislație cu privire la Inteligența Artificială, iar companiile care o dezvoltă nu mai decid totul după propriile criterii. Votul statelor UE de ieri face ca legislația să intre în vigoare de luna viitoare și astfel, companiile pot fi trase la răspundere dacă încalcă prevederile. Și nu cu sume mici: 35 de milioane de dolari sau 7% din veniturile anuale, în funcție de care sumă este mai mare.

Secretarul de stat pentru digitalizare din Belgia, Mathie Michel, spune că Europa trage astfel un semnal că încrederea, transparența și tragerea la răspundere sunt esențiale când ai de-a face cu noi tehnologii. În același timp însă nu trebuie oprită inovația. A.I. Act va avea implicații majore pentru orice persoană sau entitate care dezvoltă, creează, folosește sau revinde produse A.I. în Uniunea Europeană. Totuși, există și o veste proastă. Deși A.I. Act va intra în vigoare de luna viitoare, va mai dura până la 12 luni până când restricțiile asupra sistemelor vor fi implementate. Chiar și atunci, sistemele deja existente cum ar fi ChatGPT, Gemini sau Copilot vor avea o perioadă de tranziție de până la 36 de luni pentru a se supune regulilor.

Recomandări

ZID LA GRANIȚA CU SUDUL
A MURIT DONALD SUTHERLAND
FICO CERE REFORME ÎN MEDIA SLOVACĂ
ROMÂNIA TRIMITE PATRIOT ÎN UCRAINA
CIUCĂ ȘI CIOLACU NU DECID PREZIDENȚIALELE
ÎN VOGUE LA 102 ANI

Citește și