• Armata SUA a prepoziționat echipamente militare în Australia.
  • Bazele aeriene australiene au fost extinse pentru a putea primi aeronave americane.
  • SUA și UK ajută Australia să se doteze cu submarine nucleare.

Statele Unite și aliații săi din Asia sunt din ce în ce mai îngrijorați că, în următorii ani, președintele chinez Xi Jinping ar putea ordona armatei sale să ocupe Taiwanul, insula guvernată democratic pe care China o consideră propriul teritoriu. Din această cauză, armata americană a prepoziționat echipamente militare în Australia, după un exercițiu desfășurat anul trecut, arată Reuters.

China se pregătește de război și încalcă apele și spațiul aerian ale Taiwanului zilnic. SUA au prepoziționat echipamente în Australia, după exercițiul Talisman Sabre, este vorba de 330 de vehicule și remorci și 130 de containere în depozitele din Bandiana, în sud-estul Australiei. Australia mai are un program de dotare cu submarine nucleare, AUKUS, la care participă și Marea Britanie.

FBI a atras ieri atenția asupra grupurilor de hackeri chinezi, coordonați de PCC, care pot paraliza logistica armatei SUA.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Sunt mulți analiști care consideră că invazia Rusiei în Ucraina, atacul Hamas asupra Israelului, creșterea cantității de uraniu îmbogățit al Iranului până la limita creării câtorva bombe nucleare, testele zilnice cu rachete ale Coreei de Nord și amenințările tot zilnice ale Chinei sunt conectate și ar putea izbucni o serie de acțiuni militare coordonate, precum Iranul atacă Israelul, Coreea de Nord Sudul și China Taiwanul.

Conform acestora, Războiul declanșat de Rusie este un test al acestor țări autoritare, conduse de dictatori, pentru a testa capacitatea țărilor democratice de reacție.

Citește și