• Relaţia specială dintre Marea Britanie şi Statele Unite a avut parte de mici probleme.
  • Un profesor universitar american a sugerat să se adauge sare în ceai, provocând glume diplomatice.
  • „Vrem să îi asigurăm pe bunii oameni din Marea Britanie că ideea de neconceput de a adăuga sare la băutura naţională a Marii Britanii nu este politica oficială a Statelor Unite.

O ceaşcă de ceai este ca o instituţie naţională în Marea Britanie, relatează Reuters, aşa încât atunci când chimista americană Michelle Francl a afirmat că este nevoie de un vârf de cuţit de sare pentru o infuzie perfectă a provocat agitaţie.

Dornică să repare aşa-zisul prejudiciu adus relaţiilor cu cel mai apropiat aliat al său, ambasada SUA la Londra a intervenit.

„Vrem să îi asigurăm pe bunii oameni din Marea Britanie că ideea de neconceput de a adăuga sare la băutura naţională a Marii Britanii nu este politica oficială a Statelor Unite. Şi nu va fi niciodată”, a declarat ambasada pe X. „Haideţi să ne unim în solidaritatea noastră şi să arătăm lumii că, atunci când vine vorba de ceai, suntem uniţi.”

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Păstrând tenta de glumă, postarea s-a încheiat arătând că ambasada va continua să facă ceaiul „în mod corespunzător” – folosind un cuptor cu microunde.

Biroul Cabinetului britanic a răspuns tot cu umorul de rigoare: „Apreciem relaţia noastră specială, însă trebuie să fim în dezacord total.. Ceaiul nu poate fi făcut decât folosind un ceainic”.

Glumele vin la 250 de ani de la Boston Tea Party, când taxele pe ceai impuse de Marea Britanie coloniilor sale au provocat nemulţumiri, iar americanii au aruncat saci de ceai în portul Boston.

Citește și