• Americanii nu au autorizat încă folosirea vaccinului AstraZeneca
  • SUA vaccinează cu Pfizer și Moderna
  • Serul Johnson & Johnson va intra și el în schema de vaccinare
  • Vaccinul AstraZeneca, de 6 ori mai ieftin decât Pfizer și Moderna
  • SUA a negociat cumpărarea a 300 mil. doze AstraZeneca

AstraZeneca trebuie să trimită informații de la A la Z dacă vrea că vaccinul ei să fie aprobat și în America. Autoritățile americane sunt de părere că grupul AstraZeneca ar fi putut să utilizeze date învechite privind eficiența. Așa că ezită pe moment să îl aprobe pentru vaccinare.

Data Safety Monitoring Board, un grup independent de experți care consiliază guvernul american, spune că în acest moment nu poate avea o viziune completă asupra eficienței serului pentru că ultimele date sunt din 17 februarie.

Comunicatul a venit la câteva ore după ce Casa Albă a descris drept încurajator un studiu cu privire la vaccinul dezvoltat la Oxford.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

„Probabil că e bun”, a mai domolit Anthony Fauci, epidemiologul șef al Casei Albe, din mesaj.

Faptul că vaccinul AstraZeneca e prea ieftin nu e incurajator. CEO-ul celui mai mare producător de medicamente generice de la noi, Dragoș Damian de la Terapia Cluj spune într-un articol de opinie publicat de Ziarul Financiar că tratamentele ieftine devin uneori indezirabile.

Tot de pe frontul COVID, două vești din Germania. Suntem într-o nouă pandemie, spune Angela Merkel. Liderii landurilor germane au căzut de acord pentru un lockdown de Paște. Bisericile vor ține slujbe online, iar întâlnirile publice vor fi interzise. Toti cei care ajung în Germania, indiferent de unde vin, au nevoie de test negativ.