• 10.000 de asistente medicale au fost implicate într-un studiu, care a constatat că persoanele albe sau de origine etnică mixtă au mai multe şanse de a fi fost promovate decât cele de culoare sau asiatice.
  • Persoanele de culoare care lucrează în spitale şi în comunitate sunt mai susceptibile să raporteze că au fost victime ale abuzurilor fizice decât respondenţii de alte etnii.
  • RCN a solicitat guvernului să ia măsuri pentru a combate rasismul.

Asistentele medicale albe au „de două ori mai multe şanse” de a fi promovate decât colegele de culoare şi cele asiatice, potrivit unui raport al Royal Colege of Nursing (RCN), citat de Sky News.

RCN a declarat că studiul său sugerează că rasismul este „endemic” în domeniul sănătăţii şi al îngrijirii, asistentele medicale de culoare şi asiatice având mai multe şanse de a fi ignorate atunci când se pune în discuţie promovarea. Asistentele medicale albe au de două ori mai multe şanse de a fi promovate decât colegele lor de culoare şi asiatice din cauza rasismului structural, arată studiul care a fost primit ca „profund şocant”.

Aproape 10.000 de asistente medicale au fost implicate în acest studiu, care a constatat că persoanele albe sau de origine etnică mixtă au mai multe şanse de a fi fost promovate cel puţin o dată de la începutul carierei decât cele de culoare sau asiatice.

Recomandări

NU TE SUPĂRA, PRIETENE!
CINE ÎL SUSȚINE PE TRUMP
VALENCIA E SUB APĂ
HOLLYWOOD VOTEAZĂ HARRIS
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
CE SE ALEGE DE AMERICA?

Diferenţa a fost mai accentuată în rândul celor cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani

RCN a solicitat guvernului să ia măsuri pentru a combate rasismul, cum ar fi includerea unei cerinţe legale de eliminare a disparităţilor în ceea ce priveşte recrutarea, menţinerea şi evoluţia în carieră, precum şi asigurarea unei mai mari responsabilităţi a angajatorilor în ceea ce priveşte protecţia grupurilor etnice minoritare.

Rasismul structural are un impact „devastator” asupra personalului aparţinând minorităţilor etnice, a declarat RCN.

Subliniind rezultatele sondajului, RCN a afirmat că persoanele de culoare care lucrează în spitale şi în comunitate sunt mai susceptibile să raporteze că au fost victime ale abuzurilor fizice decât respondenţii de alte etnii.

RCN a publicat raportul în cadrul congresului său anual de la Glasgow.

Accentul pe rasismul structural

În cadrul conferinţei, asistenta medicală Roseline Sanni-Ajose a declarat: „COVID-19 a fost o situaţie teribilă pentru asistentele medicale de culoare şi din minorităţile etnice din ţară. Din cauza lipsei de PPE (echipament de protecţie personală), nu ni s-au dat măşti adecvate şi ni s-a spus să reutilizăm hainele de protecţie şi să purtăm halat toată ziua, chiar dacă am fost expuşi la pacienţii COVID-19”.

Bruno Daniel, coordonatorul pentru diversitate şi egalitate al RCN, a declarat: „Nu am avut nicio problemă: ,,Exemplele de rasism trăite de personalul medical la locul de muncă sunt profund şocante. Pandemia a scos în evidenţă rasismul structural din serviciile de sănătate şi de îngrijire şi trebuie să profităm de această oportunitate pentru a eradica odată pentru totdeauna acest comportament josnic. Guvernul britanic şi administraţiile descentralizate trebuie să recunoască şi să abordeze în mod corespunzător această problemă şi impactul devastator pe care îl are asupra personalului şi pacienţilor de culoare şi din minorităţile etnice”.

Un purtător de cuvânt al NHS a declarat: „A avea o forţă de muncă care să reflecte cât mai bine oamenii de care ne ocupăm este benefic pentru personalul nostru şi pentru pacienţii noştri, aşa că, deşi este important că există mai multe asistente medicale BME în funcţii de conducere decât oricând, NHS recunoaşte că trebuie făcut mai mult. Organizaţiile NHS s-au angajat să crească reprezentarea BME în cadrul echipelor de conducere şi, prin iniţiative precum programul de conducere al Fundaţiei Florence Nightingale – în cadrul căruia 60% dintre participanţi au obţinut o promovare – NHS face progrese importante”.