• În SUA un studiu aduce în discuție ideea motivării oamenilor pentru a se vaccina
  • Unii economiști au propus recompensarea oamenilor cu bani, dacă se vaccinează.
  • Un chestionar arată că 24% dintre americani au vorbit despre sume de 100 de dolari sau mai puțin, în timp ce 16% au menționat sume mai mari.

Unii economiști au sugerat remunerarea oamenilor pentru a putea fi convinși să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Un sondaj Harris, efectuat în perioada 19-21 noiembrie, a chestionat aproximativ 2.000 de americani ce sumă ar trebui să dea guvernul, pentru a motiva oamenii să primească un vaccin împotriva COVID-19, scrie Bloomberg.

Dintre aceștia, 24% au menționat sume de 100 de dolari sau mai puțin, în timp ce 16% au menționat sume mai mari.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Banii nu sunt suficienți

39% dintre americani au declarat că se vor lăsa vaccinați împotriva COVID-19, chiar dacă guvernul nu ar plăti nimic, în timp ce 23% au spus contrariul: nu ar primi un vaccin nici dacă li s-ar oferi bani.

Economistul Robert Litan, un membru senior nerezident al Brookings Institution, a propus în august ca guvernul federal să plătească oamenilor 1.000 de dolari pentru a se vaccina. În sondajul Harris, doar 7% dintre respondenți au menționat această sumă sau mai mult.

Cu toate acestea, în mod clar, plata oamenilor pentru a-i convinge să se vaccineze, îi influențează pe americani într-un mod greșit.

Înainte de a cere oamenilor să numească sumele în dolari, Harris i-a întrebat dacă cred că guvernul ar trebui să îi plătească și pe cei care refuză să se vaccineze sau care nu au făcut-o încă. La această întrebare 44% au spus că da, 56% au spus că nu.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!