• Departamentul de Justiție al SUA a înaintat acuzații de crime de război împotriva a 4 membri ai armatei ruse.
  • Cei patru sunt acuzați de răpirea și torturarea unui american în timpul invaziei din Ucraina.
  • Cazul marchează prima urmărire penală împotriva rușilor în legătură cu faptele comise în timpul războiului lor împotriva Ucrainei.

Departamentul de Justiție al SUA a anunțat miercuri că a înaintat acuzații de crime de război împotriva a 4 membri ai armatei ruse, acuzați de răpirea și torturarea unui american în timpul invaziei din Ucraina, scrie AP.

Cazul marchează prima urmărire penală împotriva rușilor în legătură cu atrocitățile comise în timpul războiului lor împotriva Ucrainei și este primul caz de crime de război care implică victimizarea unui american, au declarat oficialii.

Cei 4 ruși au fost identificați ca fiind membri ai forțelor armate ruse sau ai unităților sale proxy. Doi dintre ei sunt descriși ca ofițeri superiori. Niciunul dintre cei 4 nu se află în arest.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

Rușii sunt acuzați de răpirea americanului din locuința sa dintr-un sat ucrainean în 2022. Americanul a fost bătut și interogat în timp ce a fost reținut timp de 10 zile într-un complex militar rusesc, înainte de a fi în cele din urmă evacuat împreună cu soția sa, care este ucraineancă, au declarat autoritățile americane.

Americanul le-a spus agenților federali care au călătorit în Ucraina anul trecut în cadrul unei anchete că soldații ruși l-au răpit, l-au dezbrăcat, i-au îndreptat o armă spre cap și l-au bătut crunt, a declarat secretarul pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas.

„Dovezile adunate de agenții noștri vorbesc despre brutalitatea, criminalitatea și depravarea invaziei Rusiei”, a declarat Mayorkas.

Citește și