• SUA și alte state vor să accelereze fuziunea nucleară ca sursă de energie ecologică.
  • Fuziunea nucleară generează energie curată prin contopirea atomilor de hidrogen.
  • Kerry vizează limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius.

Statele Unite vor colabora cu alte guverne pentru a accelera eforturile de a face din fuziunea nucleară o nouă sursă de energie fără emisii de dioxid de carbon, a declarat marți John Kerry, emisarul american pentru climă, potrivit AP.

Fuziunea nucleară contopește doi atomi de hidrogen pentru a produce un atom de heliu, precum și cantități mari de energie, care ar putea fi folosite pentru a alimenta mașini și pentru a încălzi și răci casele.

„Colaborarea și schimbul de cunoștințe sunt esențiale pentru a începe să accelerăm ceea ce încercăm să facem. Și sunt vitale pentru a aborda împreună provocările științifice și inginerești care ne așteaptă. Prin urmare, bazându-mă pe o viziune veche de un deceniu, am plăcerea de a anunța Planul de angajament internațional al SUA pentru energia de fuziune”, a declarat John Kerry, emisar al SUA pentru climă.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI

Cercetătorii încearcă de decenii întregi să controleze reacția care alimentează soarele, o provocare dată de temperaturile și presiunile extreme. Kerry își propune să accelereze acest efort pentru a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius față de perioada preindustrială, un obiectiv global: „Această strategie identifică cinci domenii de activitate care ne vor ajuta să realizăm promisiunea acestei tehnologii. Și acestea sunt: cercetare și dezvoltare, lanțul de aprovizionare și piața, reglementarea, forța de muncă și educația și implicarea. Și acesta este un apel la acțiune, oameni buni”.

Citește și