• Senatul SUA critică rețelele sociale pentru lipsa de protecție pentru minori.
  • Sen. Lindsey Graham: „Aveți mânile pătate cu sânge”.
  • Mark Zuckerberg și-a cerut scuze familiilor afectate.

Șefii celor mai populare rețele sociale au fost puși la zid de senatorii americani, care vor măsuri mai eficiente pentru protejarea minorilor. Managerii de la Facebook, TikTok sau X s-au confruntat cu acuzații dure, în prezența familiilor afectate. Unii au profitat de ocazie și și-au cerut scuze.

Ce acuzații au adus senatorii rețelelor sociale?

Într-o ședință de audiere trepidantă, senatorii SUA au criticat aspru rețelele sociale pentru modul în care acestea afectează siguranța minorilor. Lindsey Graham a acuzat companiile că au „mâinile manchiate de sânge”, referindu-se la produsele lor ca fiind letale. Problemele ridicate includ exploatarea sexuală, standardele nerealiste de frumusețe, depresia, tulburările alimentare și ciberbullyingul. Senatorii, împreună cu părinții afectați de astfel de situații, cer rețelelor sociale să prioritizeze siguranța în fața profiturilor. Multe persoane au criticat Meta pentru decizia sa de a extinde criptarea end-to-end, pentru că protecția sporită a confidențialității va face mai dificilă detectarea atacatorilor sexuali.

Cum au răspuns reprezentanții rețelelor sociale acuzațiilor?

Pentru prima dată, toate marile rețele sociale au fost cum s-ar spune pe aceeași pagină. Mark Zuckerberg de la Meta, Linda Yaccarino (X), Shou Zi Chew (TikTok), Jason Citron (Discord), și Evan Spiegel (Snap) au fost prezenți la audiere, fiecare încercând să abordeze preocupările senatorilor.
Zuckerberg a cerut scuze famililor afectate, promițând investiții suplimentare pentru a îmbunătăți siguranța copiilor pe platforma sa. Shou Zi Chew a enumerat eforturile TikTok de a proteja adolescenții, anunțând un plan de investiții de 2 miliarde de dolari pentru securitatea minorilor pe platforma sa.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Care sunt perspectivele legislative pentru protecția minorilor pe rețele sociale?

Problemele pe care le semnalează familiile americane sunt tot mai prezente în sondaje, în timp ce 95% dintre adolescenți folosesc aceste rețele. Psihologii vorbesc despre o creștere a cazurilor de tulburări de alimentație, anxietate, și minori care se autolezionează.

Un sondaj recent arată că 40% dintre elevii de liceu din Statele Unite au trecut prin momente cu moralul atât de jos încât nu au putut să studieze.

Congresul SUA dezbate mai multe proiecte de lege pentru a crește protecția minorilor pe rețelele sociale, deși până acum niciunul nu a fost adoptat. Senatorii, inclusiv Amy Klobuchar, subliniază necesitatea unei reglementări similare cu cele din alte industrii, pentru a contracara pericolele rețelelor sociale asupra copiilor.

Citește și