• Răspunsul la atacurile Houthi din Yemen încearcă să liniștească companiile de transport maritim comercial care evită utilizarea Mării Roșii.
  • Statele Unite vor anunța lansarea unei forțe de protecție maritimă extinsă, cu participarea statelor arabe, pentru a combate atacurile tot mai frecvente ale Houthi.
  • Cinci mari companii de transport maritim și-au oprit în prezent navele care folosesc Marea Roșie în urma atacurilor lansate de Houthis.

Statele Unite vor anunța lansarea unei forțe de protecție maritimă extinsă, cu participarea statelor arabe, pentru a combate atacurile tot mai frecvente ale Houthi din porturile yemenite asupra navelor comerciale din Marea Roșie, scrie The Guardian.

Forța, intitulată provizoriu Operațiunea Prosperity Guardian, urmează să fie anunțată de secretarul apărării, Lloyd Austin, cu ocazia vizitei sale în Orientul Mijlociu. La fel ca Task Force 153 care operează deja din Bahrain, forța de protecție mai mare este concepută pentru a oferi companiilor de transport maritim comercial asigurări că atacurile Houthi vor fi contracarate și că marea rămâne sigură pentru transportul maritim comercial.

Recomandări

BACK ON DUTY
CUM VA FI VREMEA
MERKEL ÎȘI PUBLICĂ MEMORIILE
ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
IT'S GONNA BE A BLAST!

Cinci mari companii de transport maritim și-au oprit în prezent navele care folosesc Marea Roșie în urma atacurilor lansate de Houthis în semn de protest față de Israel.

Președintele Autorității Canalului Suez, generalul-locotenent Osama Rabie, a dezvăluit, de asemenea, că 55 de nave au fost redirecționate în jurul Capului Bunei Speranțe, o călătorie cu două săptămâni mai lungă decât cea prin strâmtoarea Bab al-Mandab, la sud de canalul Suez. Peste 20 de nave au raportat incidente în ultimele luni, multe dintre ele în jurul strâmtorii Bab al-Mandab, care separă peninsula arabă de Africa.

Citește și