• Un băiat ucrainean în vârstă de 16 ani a mărturisit parlamentarilor americani cum a fost transferat cu forța în Rusia.
  • Experiența lui Roman este una dintre zecile de mii de cazuri de crime de război care se presupune că au fost comise de ruși.
  • Băiatul a fost trimis cu forța în Rusia „în vacanță”, în contextul în care Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pentru Putin.

Un băiat ucrainean în vârstă de 16 ani a mărturisit parlamentarilor americani cum a fost transferat cu forța în Rusia și plasat într-o familie care a încercat să-l îndoctrineze, scrie CNN.

Povestea tânărului a fost una din mărturiile împărtășite cu membrii Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei la o audiere despre crimele de război din Rusia.

Experiența lui Roman este una dintre zecile de mii de cazuri de crime de război care se presupune că au fost comise de ruși de la invazia lor în Ucraina anul trecut.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Băiatul a fost trimis cu forța în Rusia „în vacanță”, în contextul în care Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pentru Putin și un alt oficial rus, Maria Lvova-Belova, pentru o presupusă schemă de deportare a copiilor ucraineni în Rusia.

Roman, care este orfan, și-a părăsit școala după invazia rusă a Ucrainei și a mers pe jos 60 de kilometri, totul în timp ce ar fi fost amenințat de soldații ruși pe drum. După ce a ajuns la destinație – un sat din Donețk – rușii au ocupat și acel sat, iar Roman a fost internat într-un spital local cu alți copii, a spus reprezentantul.

Reprezentantul a spus că a fost apoi trimis la un alt spital din Donețk, a eliberat un nou certificat de naștere în numele autodeclaratei Republici Populare Donețk și apoi a fost trimis în Rusia „pentru o vacanță”.

Citește și