• Camera Reprezentanților a votat pentru o lege care va interzice folosirea TikTok-ului.
  • Proiectul de lege trebuie încă să treacă de Senat, iar poziția lui Chuck Schumer rămâne neclară.
  • Biden susține proiectul de lege, în timp ce Trump se opune declarând că ar întări Facebook-ul.

TikTok ar putea fi interzis în SUA. Camera Reprezentanților a votat pentru o lege care va interzice folosirea aplicației. Urmează votul în Senat și încă nu este clar dacă legea va fi adoptată. Joe Biden spune că dacă proiectul de lege va trece și de Senat, îl va semna.

De ce vor interzicerea aplicației TikTok?

Se presupune că ByteDance a folosit în mod repetat platforma TikTok pentru a submina nu doar securitatea națională a SUA, ci și interesele utilizatorilor săi. Camera Reprezentanților a aprobat proiectul de lege cu o majoritate de 352 de voturi „pentru”, depășind necesarul minim de 290 de voturi. Cu toate astea, legea trebuie să fie aprobată și de Senat pentru a intra în vigoare, iar parlamentarii din această cameră au indicat că vor supune legea unei revizuiri amănunțite.

Liderul democraților din Senat, Chuck Schumer, nu a oferit detalii despre modul în care intenționează să procedeze în privința proiectului de lege. În același timp, Președintele american Joe Biden a exprimat sprijinul său pentru acest proiect și a declarat că va semna măsura dacă va fi adoptată de Congres. Pe de altă parte, Donald Trump s-a declarat împotriva interzicerii TikTok în Statele Unite. El susține că o astfel de mișcare ar face Facebook să devină mai puternic și că Facebook este un „dușman al poporului”.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Această poziție reprezintă o schimbare de atitudine față de ordinele executive emise de Trump în august 2020, care vizau interzicerea TikTok în Statele Unite, invocând motive de securitate națională.

Citește și