• 54% dintre ei sunt voluntari pentru a combate inamicul. 64% dintre ei sunt pentru reintroducerea serviciului militar obligatoriu.
  • Sebastian Lecornu: Avem 200.000 de militari activi și 100.000 de rezerviști.
  • Recensământul militar va fi strict, pentru ca țara să fie pregătită de mobilizare.

Un studiu realizat de prestigiosul institut INSERM din Franța arată rezultate surprinzătoare în ceea ce privește abordarea pe care o au tinerii francezi privind războiul din Ucraina și posibilitatea implicării în acest conflict sau în altul, dacă țara lor ar fi atacată. Mai mult, o largă majoritate aprobă reintroducerea serviciului militar obligatoriu. Ministrul Apărării, Sebastien Lecornu, pare să le dea dreptate pentru că a anunțat aseară o redimensionare a armatei franceze.

Ce ne spun cifrele publicate de INSERM?

Rezultatele sunt absolut spectaculoase într-o țară care are un număr destul de mare de pacifiști și care este la adăpostul, cel puțin în teorie, al umbrelei nucleare. Referitor la conflictul care se desfășoară acum în Ucraina, și despre care Macron spunea că nu elimină nici o opțiune, inclusiv trimiterea de trupe la sol, 51% spun că sunt gata să se angajeze în conflict. Procentul este mai mare printre bărbati- 61%, în timp ce la femei este de 42%. Cifra este chiar mai mare când vine vorba despre a combate un inamic direct al Frantei. 54% dintre tinerii francezi sunt gata să se angajeze în armată. Și încă o cifra care doar în urma cu doi ani părera imposibilă : 64% dintre tineri sunt de acord cu reintroducerea serviciului militar obligatoriu.

Care este starea armatei acum?

Franța a renunțat încă de la începutul primului decdeniu la serviciul militar obligatoriu și a trecut la o armată de profesioniști. Ministrul Apărării a declarat aseară că vrea să redimensioneze armata până în 2030. Față de cei 40.000 de militari profesioniști, se va ajunge la 200.000, la care Lecornu vrea să adauge 100.000 de rezerviști. O altă declarație importantă : va face mai strict recensământul militar pentru ca țara să fie pregătită pentru o mobilizare. Lecornu a confirmat că piloți ucraineni sunt formați în sudul Franței.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Citește și