• ENAC: companiile din domeniul aviației și-au oprit activitatea pentru 24 de ore.
  • Angajații companiilor aeriene cer salarii mai mari și ore de muncă mai puține pe săptămână.
  • Următoarele 24 de ore, o parte din zboruri sunt anulate sau întârziate.

Transportul aerian din Italia a intrat astăzi în grevă națională. Următoarele 24 de ore, o parte din zboruri sunt anulate sau întârziate. Angajații cer salarii mai mari sau mai puține ore de muncă pe săptămână.

Agenția Națională pentru Aviație Civilă spune că angajații companiilor, serviciilor și sindicatelor din domeniul aviației și-au oprit activitatea. Fac o grevă națională de 24 de ore, pentru reînnoirea contractului, care era așteptat pe șase ani. Ei contestă propunerile de creșteri salariale inferioare, creșterea timpului de lucru fără o ajustare economică suficientă și transferul unei părți a majorărilor propuse în favoarea instituțiilor private de securitate socială și sanitare.

Doar interne s-au anulat peste 30 de zboruri, dar sunt întârzieri și a zborurilor internaționale. ITA Airways transmite celor ce călătoresc astăzi, să verifice starea zborului înainte de a merge la aeroport. În cazul anulării sau modificării orei zborului, pasagerii vor putea schimba rezervarea fără nicio penalitate sau vor putea cere rambursarea biletului, cel târziu până pe 13 septembrie 2023, doar în cazul în care zborul a fost anulat sau a fost întârziat cu mai mult de 5 ore. La fel și MAE recomandă cetățenilor români care călătoresc din și spre Italia, să contacteze compania aeriană pentru a primi actualizări în timp util. În cazul în care întâmpini dificultăți, pe mae.ro ai o listă de numere de telefoane, dacă ai nevoie de ajutor.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL

Citește și: