• În Michigan, Trump a câștigat toți cei 39 de delegați alocați.
  • Cu 75% din voturi numărate sâmbătă seara, acesta a obținut 51 de delegați din Missouri, cu încă trei disponibili.
  • Campania lui Nikki Haley este menținută în viață doar datorită sprijinului din partea donatorilor.

Fostul Președinte al SUA Donald Trump a câștigat adunările electorale din Michigan, Missouri și Idaho, continuându-și marșul spre nominalizarea republicană. Ultima mare rivală a lui Trump, fosta ambasadoare ONU Nikki Haley, este încă în căutarea primei sale victorii, conform Sky News.

În Missouri, Tom Mendenall, votant al lui Trump, a declarat în fața mulțimii: „La fiecare 100 de zile, cheltuim 1 trilion de dolari, cu bani care se duc peste tot în lume. Ilegalii fug peste graniță”.

Cu 75% din voturi numărate sâmbătă seara, Trump a obținut 51 de delegați din Missouri, cu încă trei disponibili. În Michigan, Trump a câștigat toți cei 39 de delegați alocați, deși presa locală a relatat că mulți dintre membrii de bază ai partidului au stat departe de adunare din cauza unei lupte de lungă durată privind conducerea partidului.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

În Idaho, fostul Președinte a obținut toți cei 32 de delegați din acest stat. Următorul eveniment din calendarul republican este duminică, în districtul Columbia.

Două zile mai târziu este Super Tuesday, când 16 state vor organiza alegeri primare în ceea ce va fi cea mai mare zi de vot din acest an în afara alegerilor din noiembrie. Domnul Trump este clar favorit, având la activ victorii în Iowa, New Hampshire, Nevada, Insulele Virgine americane, Carolina de Sud și acum Missouri și Michigan.

Campania lui Nikki Haley este menținută în viață doar datorită sprijinului din partea donatorilor care doresc o alternativă la Trump.

Citește și