• Conţinutul anumitor postări ale campaniei conţineau simboluri care incită la ură
  • Conform unui purtător de cuvânt al Facebook, o parte din conţinutul campaniei preşedintelui Trump a inclus un simbol interzis fără a oferi un context
  • Facebook a invocat încălcarea politicii destinate să combată ura organizată

Facebook a dezvăluit că a eliminat postările şi anunţurile aferente campaniei preşedintelui Donald  Trump. Platforma socială a invocat încălcarea politicii companiei cu privire la ura organizată. Anunţurile vizau mişcarea Antifa, pe care au descris-o drept o grupare mafioată de extremă stânga, şi au utilizat în conţinut un triunghi orientat cu vârful în jos. Postările de tip anunţ postate în cadrul campaniei au avut rolul de a sprijini apelurile preşedintelui Trump de a desemna mişcarea Antifa drept organizaţie teroristă.

Triunghiul roşu inversat, folosit în conţinutul postărilor, este un marcaj folosit de nazişti pentru a desemna prizonierii politici din lagărele de concentrare, potrivit Ligii Anti-Defăimare.

O purtătoare de cuvânt a Facebook a spus că includerea unui simbol nazist în conţinutul postărilor de campanie ale lui Trump reprezintă o încălcare a politicii desemnate să combată manifestările care incită la ură.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

În replică, purtătorul de cuvânt al campaniei preşedintelui Donald Trump, Tim Murtaugh, a spus că „triunghiul roşu inversat este un simbol folosit de Antifa, aşa că a fost inclus într-un anunţ despre Antifa”.