• Turcia pune bețe în roate Ucrainei și blochează două nave ale Marinei Regale Britanice.
  • Forțele armate ucrainene au doborât 10 rachete ale armatei ruse.
  • Pe lângă acestea, Ucraina a interceptat și 69 de rachete de croazieră.

Forțele armate din Ucraina au doborât ieri zece rachete Kinjal, folosite de armata rusă pentru a lovi orașele ucrainene. Doar marți, rușii au lansat în total 100 de rachete spre Ucraina, în a treia noapte de atacuri masive. Între timp, Turcia pune bețe în roate Ucrainei și blochează trecerea prin Bosfor a două nave ale Marinei Regale Britanice.

Ultimele informații despre războiul ruso-ucrainean

„Armata Ucrainei a distrus ieri cele zece rachete supersonice Kinjal, despre care Putin spunea în trecut că sunt invincibile. Ieri a fost pentru prima dată când Rusia a lansat un număr atât de mare de rachete spre Ucraina.

Pe lângă rachetele Kinjal, Ucraina a interceptat și 69 de rachete de croazieră și 35 de drone Kamikaze. Uncrainenii nu au reușit să doboare tot. Rusia a încercat ieri să atace Ucraina pe patru fronturi. Este important de menționat că din 29 decembrie până astăzi, Rusia a folosit 300 de rachete și 200 de drone pentru a ataca Ucraina.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Turcia a transmis ieri că nu va permite trecerea prin apele sale a două nave ale Marinei Regale Britanice destinate Ucrainei. La începutul războiului, în 2022, Turcia a creat un pact internațional care blochează trecerea navelor militare din Bosfor și Dardanele pentru Ucraina și Rusia”, a declarat Andreea Soare pentru Aleph News.

Citește și