Ucraina susține că a capturat cea mai nouă mină antitanc rusească

PTKM-1R

PTKM-1R

Cea mai recentă generație de mine antitanc rusești ar fi fost capturată în timpul unei ofensive ucrainene în nord-estul regiunii Harkov. Trupele ucrainene au capturat cea mai nouă mină antitanc de fabricație rusească PTKM-1R, cunoscută popular sub numele de mina săritoare.

Potrivit agenției ruse de stat pentru exportul de armament Rosoboronexport, PTKM-1R este o muniție inteligentă concepută pentru a avaria sau distruge tancuri și vehicule blindate de luptă. după cum notează agenția de export de armament, PTKM-1R este capabilă să selecteze ce vehicul blindat să lovească, ea alege doar acele echipamente care îndeplinesc parametrii specificați în ceea ce privește zgomotul și vibrațiile la sol.

PTKM-1R se deosebește de minele convenționale anti-vehicule prin capacitatea sa de a ataca partea superioară a unui vehicul blindat. Partea superioară a unui tanc sau a unui alt vehicul blindat de luptă (AFV) este de obicei echipată cu un blindaj mai subțire decât partea frontală sau laterală – prin urmare, partea superioară este aproape întotdeauna cel mai vulnerabil aspect al unui vehicul blindat.

Ministerul rus al Apărării a anunțat finalizarea testării primei mine anti-vehicule de atac din partea de sus a țării în 2018, iar producția în masă a fost lansată în 2020.

Exit mobile version