• Ucrainenii l-au invitat pe preşedintele Chinei, Xi Jinping, să participe la un summit de pace alături de alţi lideri mondiali, a declarat principalul consilier al preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Întâlnirea ar trebui să aibă loc în Elveţia.
  • „Invităm cu siguranţă China să participe la summit.”
  • De asemenea, cele două ţări au întărit legăturile economice ceea ce ar constitui un alt motiv al Rusiei de a asculta părerea Chinei.

„Invităm cu siguranţă China să participe la summit, la cel mai înalt nivel, la nivelul preşedintelui Republicii Populare Chineze. Participarea Chinei va fi foarte importantă pentru noi. Ne implicăm partenerii noştri din lume, astfel încât ei să transmită părţii chineze cât de important este să participe la un astfel de summit”, a spus consilierul Igor Zhovkva, potrivit Sky News.

Experţii cred că implicarea Chinei în discuţiile de pace ar putea fi esenţială în încheierea războiului. Xi este unul dintre aliaţii cheie ai lui Putin şi opinia sa va cântări decisiv în decizia părţii ruse.

De asemenea, cele două ţări au întărit legăturile economice ceea ce ar constitui un alt motiv al Rusiei de a asculta părerea Chinei. După declanşarea războiului din Ucraina, Beijingul a rămas de partea Rusiei, dar liderii chinezi au spus frecvent că integritatea teritorială a tuturor ţărilor trebuie respectată.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
WHATSAPP INTRODUCE NOI FUNCȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA

Citește și