• Anunțul a fost făcut de șeful Consiliului European, Charles Michel, pe platforma X.
  • Charles Michel: E nevoie de solidaritate și unitate în fața acestei crize din Israel.
  • Temele sunt „furnizarea de asistență umanitară”, „riscuri de creștere a tensiunii între diferitele comunități din Europa” dar și „amenințarea semnificativă a migrației”.

UE convoacă azi un summit de urgență asupra Israelului. Discuțiile vizează posibilele riscuri ale războiului asupra blocului comunitar. Temele sunt „furnizarea de asistență umanitară”, „riscuri de creștere a tensiunii între diferitele comunități din Europa” dar și „amenințarea semnificativă a migrației”.

Anunțul a fost făcut de șeful Consiliului European, Charles Michel pe platforma X. De asemenea, acesta a făcut apel la toate țările UE pentru „solidaritate și unitate” în fața acestei crize.

„Intenționez să convoc o reuniune de urgență a Consiliului European prin videoconferință marți, 17 octombrie. Este foarte important ca, acum, Consiliul European să convină asupra unei poziții comune [cu privire la conflictul din Israel] și să definească o curs de acțiune clar, uniform, care reflectă situația de complexitate”, a scris el pe rețeaua de socializare X .

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Totodată, el observă că, în prezent, comunitatea internațională este foarte îngrijorată de „scenele tragice din Fâșia Gaza, care au fost rezultatul blocadei și lipsa capacității de a satisface nevoile de bază ale populației, care este agravată de semnificative distrugeri cauzate de bombardamentele masive de artilerie”.

Citește și