• Serviciul penitenciar rus raportează moartea lui Aleksei Navalnîi, criticul și opozantul lui Putin.
  • Potrivit agențiilor de presă ruse, Navalnîi a murit în închisoarea din Cercul Arctic, ispășind o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru infracțiuni politice.
  • Kremlinul neagă implicarea lui Putin în presupusul asasinat politic, declarând că nu are informații privind cauza decesului.

Serviciul penitenciar rus anunță moartea lui Aleksei Navalnîi, cel mai important lider al opoziției din Rusia, în închisoarea din Cercul Arctic.

Această veste a declanșat speculații despre posibilul implicare politică în tragedie, în timp ce Kremlinul respinge orice acuzație de asasinat. Navalnîi, recunoscut pentru criticile sale îndrăznețe la adresa președintelui Putin, ispășea o condamnare de 19 ani pentru presupuse infracțiuni politice.

Ultimul mesaj al lui Alexei Navalny

„În cazul în care sunt ucis, nu renunțați”: „Ultimul mesaj” al lui Alexei Navalny către poporul rus

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

„Ultimul mesaj” al lui Alexei Navalny către poporul rus a fost înregistrat într-un documentar înainte ca moartea sa să fie anunțată vineri, 16 februarie, de către serviciul penitenciar din regiunea Yamalo-Nenets, unde își ispășea pedeapsa.

Cel mai proeminent critic al lui Vladimir Putin a apărut într-un film documentar realizat în 2022 de Daniel Roher despre evenimentele legate de otrăvirea sa în 2020.

În acest clip, Roher îl întreabă ce mesaj ar lăsa în urma sa dacă ar fi ucis.

„Am ceva foarte evident să vă spun. Nu aveți voie să renunțați”, spune liderul opoziției în limba rusă, în timp ce se uită direct în cameră.

Citește și