• Asistentul lui Lloyd Austin le-a cerut operatorilor de urgență să trimită o salvare fără lumini și sirenă, pentru a păstra discreția.
  • Înregistrarea audio a fost obținută în exclusivitate de The Daily Beast.
  • Înregistrarea dezvăluie noi detalii despre starea lui Lloyd Austin la momentul apelului.

Asistentul secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, care a făcut apelul la 911 pentru a cere o ambulanță pentru acesta le-a cerut operatorilor să fie „subtili” când ajung la reședința sa, potrivit unei înregistrări audio de pe 1 ianuarie obținută în exclusivitate de The Daily Beast.

„Pot să vă rog ca ambulanța să nu vină cu lumini și sirene? Încercăm să rămânem discreți”, a spus consilierul pe înregistrare, obținută de The Daily Beast printr-o cerere FOIA (Freedom of Information Act).

Opeatorul a răspuns că ambulanța ar putea face acest lucru, notând că „salvarea, de obicei, când ajunge într-un cartier rezidențial, le închide”. Operatorul a adăugat și că ambulanța este forțată prin lege să pornească sirenele și luminile pe străzi principale, precum Georgetown Pike și Leesburg Pike.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Înregistrarea, care nu a fost raportată anterior, dezvăluie noi detalii despre starea de sănătate a șefului Pentagonului și sugerează că efortul de a ține boala secretă era bine-cunoscută printre apropiații săi.

Deși secretarul american al Apărării a ținut incidentul secret față de public și de Administrația Biden și alți oficiali, săptămâna trecută s-a aflat că a fost operat în decembrie și își tratează cancerul de prostată. Lloyd Austin a mers la Centrul Medical Militar Național Walter Reed după ce s-a confruntat cu complicații medicale pe 1 ianuarie.

Nu este clar cine i-a cerut asistentului să solicite operatorilor de ambulanță să trimită o salvare care să „treacă neobservată”, sau dacă a decis singur. Pentagonul nu a răspuns imediat cererilor de comentarii.

Identitatea apelantului a fost eliminată pentru a proteja informațiile personale, potrivit Departamentului de Comunicații pentru Siguranța Publică a județului Fairfax. Departamentul a eliminat și alte informații personale și de sănătate din apel.

Secretul vizitei și al tratamentului la spital al Secretarului Apărării a stârnit unele îngrijorări în ultimele zile. Amploarea bolilor lui Austin – și dacă a afectat capacitatea lui de a executa comenzile într-un moment de atacuri sporite asupra forțelor americane din Orientul Mijlociu – a fost neclară timp de câteva zile.

Audio-ul apelului 911 dezvăluie, de asemenea, câteva informații noi despre starea medicală a lui Lloyd Austin la acel moment.

Secretarul Apărării nu a raportat nicio durere în piept la momentul respectiv, a spus asistentul în apel. El a confirmat, de asemenea, că Austin nu a leșinat și nu a simțit că va leșina. Când a fost întrebat, consilierul a confirmat că secretarul Apărării era alert și nu era confuz.

Oficialii Centrului Medical Militar Național Walter Reed au lansat anterior o declarație menționând că la acea vreme, Austin se confrunta cu „greață cu dureri abdominale severe, dureri de șold și picioare”. Mai târziu, personalul medical a descoperit într-o evaluare inițială că suferea de o infecție a tractului urinar și funcționarea afectată a intestinului subțire.

Austin a fost sub anestezie generală în decembrie pentru procedura inițială de prostatectomie, dar nu a fost sub anestezie generală după ce a suferit complicații, se arată într-un comunicat anterior.

Austin a fost externat luni din spital, a declarat Pentagonul într-un comunicat.

„Secretarul continuă să-și revină bine și, la sfatul medicilor, își va recupera și își va îndeplini sarcinile de la distanță pentru o perioadă, înainte de a se întoarce cu normă întreagă la Pentagon”, se arată în comunicat. „El are acces deplin la capacitățile de comunicații sigure necesare”.

Întreaga situație a ridicat întrebări cu privire la procesul prin care înalții oficiali americani deleagă puterea și autoritatea în vremuri de criză. De atunci, șeful de cabinet al Casei Albe, Jeff Zients, a lansat o revizuire a procedurilor Cabinetului pentru a fi notificați atunci când oficialii nu își pot îndeplini sarcinile din cauza pierderii comunicării sau a incapacității. Coordonatorul Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă, John Kirby, a spus că modul în care secretarul Apărării a gestionat această situație nu a fost ideal.

„Aceasta este o problemă”, le-a spus Kirby reporterilor într-un briefing săptămâna trecută. „Asta nu ar trebui să se repete – dacă un oficial al Cabinetului este internat în spital sau trebuie consultat medical, atunci cu siguranță trebuie să se întâmple în măsura în care autoritatea trebuie să fie delegată, iar Casa Albă trebuie să știe. Vom deveni mai buni la asta. Vom învăța din asta”.

În procesul de a merge la spital pe 1 ianuarie, Austin a transferat unele dintre autoritățile sale secretarului adjunct al Apărării, Kathleen Hicks.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Generalul Major Pat Ryder, a declarat anterior că Austin nu va demisiona din cauza acestei probleme. Casa Albă a spus că președintele Biden intenționează să-l țină pe Austin în funcție pentru restul mandatului prezidențial.

Citește și